BAÜN'de Öğretmen Adaylarına Yönelik Web 2.0 Araçları Eğitimi Çalıştayı

BAÜN'de Öğretmen Adaylarına Yönelik Web 2.0 Araçları Eğitimi Çalıştayı

Balıkesir Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenen 2018/098 numaralı proje kapsamında Öğretmen Adaylarına Yönelik Web 2.0 Araçları Eğitimi Çalıştayı, 15–18 Ocak 2019 tarihlerinde Necatibey Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi.

Yürütücülüğü Necatibey Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Gülcan Çetin tarafından yapılan proje kapsamındaki etkinlikte proje araştırmacıları; Dr. Öğr. Üyesi Ayşen Karamete, Dr.Öğr.Üyesi Gülcan Öztürk ve Dr. Öğr. Üyesi M. Emin Korkusuz eğitmen olarak görev aldı. 11 farklı anabilim dalında öğrenim görmekte olan 36 öğretmen adayının gönüllü olarak katıldığı çalıştay, 15 Ocak 2019 Salı günü Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk’ün açılış konuşması ile başladı. Çalıştayda; sanal sınıf, çevrimiçi sunum, çevrimiçi depolama ve dosya paylaşım, artırılmış gerçeklik, etkinlik tasarım, zihin haritası hazırlama ve ölçme-değerlendirme uygulamalarının tanıtımı yapılarak, örnek uygulama tasarımları gerçekleştirildi.

Çalıştay, 18 Ocak 2019 Cuma günü Necatibey Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ruhan Benlikaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen sertifika töreni ile sona erdi.