ŞİŞECAM Grubundan Rektörümüze Ziyaret

2018 yılında imzalanan protokol kapsamında Balıkesir Üniversitesi ile işbirliği çalışmaları gerçekleştiren ŞİŞECAM’dan gelen bir heyet, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’u makamında ziyaret etti.

Şişecam Kimyasallar Grubu İnsan Kaynakları Direktörü İmran Eroğul, Şişecam Akademi Müdürü Deniz Hasanbaş, Şişecam Elyaf Sanayii A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Tahir Erev, Şişecam Elyaf Sanayii A.Ş. İnsan Kaynakları Şefi Gülin Başak ve Şişecam Teknik Eğitim Uzmanı Nihal Eren’in katıldığı ziyaret programında, Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde kurumlar arasında gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirildi. Protokol kapsamında 2018 yılı içinde iki kez yapılan Cam Uygulamaları Sertifika eğitimleri sonucu başarılı olan 50 BAÜN ön lisans mezununun, Kasım-Aralık aylarında 2 ay İŞKUR işbaşı eğitimi kapsamında Balıkesir Şişecam Elyaf Sanayiinde çalıştıkları ve sonrasında 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren kadrolu olarak istihdam edildiği ifade edildi. BAÜN-Şişecam İşbirliği İletişim ve Koordinasyon Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Sare Çelik ile Komisyon Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Raif Sakin’in de hazır bulunduğu ziyarette ŞİŞECAM yetkilileri ayrıca, Rektör Prof. Dr. İlter Kuş’a yeni görevinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da değer üreten bir kurum olarak, üniversite-sanayi işbirlikleri çerçevesinde istihdama ve AR-GE çalışmalarına dair yapılanların sürdürülebilir olması adına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederken, ziyaretleri dolayısıyla konuklarına teşekkür etti.