BAÜN'lü Dağcılar Temel Eğitimlerini Gerçekleştirdi

BAÜN'lü Dağcılar Temel Eğitimlerini Gerçekleştirdi

Balıkesir Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dağcılık ve Kış Sporları Topluluğu üyesi öğrenciler “Temel Teorik Eğitim” programlarını gerçekleştirdiler. 2 gün süren program kapsamında ilk olarak Necatibey Eğitim Fakültesi Sosyal Tesisleri’nde teorik eğitimin verilmesinin ardından ikinci gün de İsmail Akçay Spor Kompleksi tırmanma duvarında spor tırmanış başlangıç seviye eğitimi verildi.

19 genç dağcı adayının katıldığı eğitimde; dağcılıkta ahlak, besin alımı, kıyafet  seçimi, malzeme kullanımı, düğümler, tırmanış teknikleri ve emniyet alma işlemi uygulamalı olarak gösterildi. Eğitmen olarak Onurcan Güneyli, Cihat Bilal Anzevli, Selcan Akar, Sevdanur Halil, Nagihan Karaoğlu, Bahadır  Yüksel’in görev aldığı eğitimi bitiren katılımcılara katılımcı belgeleri verildi.