Mimarlık Bölümünde Engelsiz Çevre Tasarımı Değerlendirildi

Mimarlık Bölümünde Engelsiz Çevre Tasarımı Değerlendirildi

Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde Mimarlık Bölümünün kuruluşunun 25. Yıl etkinlikleri ve Engelsiz Çevre Tasarımı dersi kapsamında “Engelsiz Çevre Tasarımı” başlıklı panel gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Figen Altıner’in yürütücülüğündeki panele konuşmacı olarak; Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu, Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfından Psikolog Özden Temel, Balıkesir Görme Engelliler Derneği Başkanı Akif Ergün ve Balıkesir İşitme Engelliler Derneği Başkanı İsmail Hakkı Buran katıldı.

Konferans Salonundaki etkinliği; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Göksal Özbalta, öğretim elemanları, aralarında farklı engele sahip olanların da yer aldığı çok sayıda öğrenci izledi.

Panelde konuşmacılar; engelsiz tasarım projelerini hayata geçirebilmek için gerekli tasarım kriterlerinin belirlenmesi ve aynı zamanda engelli bireylerin yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları en aza indirebilmek için toplumda farkındalık yaratılabilmesi hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Etkinlikte ayrıca öğrenciler tarafından Engelsiz Tasarım Dersi kapsamında hazırlanan faaliyetler de sunuldu.