Tarihçe

Balıkesir Meslek Yüksekokulu, Milli Eğitim Bakanlığı YAY-KUR Örgün Yüksek Öğretim Dairesi`ne bağlı olarak 1976-1977 eğitim-öğretim yılında açılmıştır.

Yüksekokulumuz 1982 yılında Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi`ne bağlanmıştır. 1992 yılından bu yana Balıkesir Üniversitesi`ne bağlı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. 1988`de YÖK-Dünya Bankası Endüstriyel Eğitim Projesi kapsamına alınan Yüksekokulumuzda eğitim-öğretim, projenin öngördüğü şekilde devam etmektedir. Kurulduğu yıllarda Gazi İlkokulu`nun bir bölümünde öğretime başlayan Yüksekokulumuz daha sonra Necatibey Eğitim Fakültesi bahçesindeki binasında hizmet vermiş, 1992 yılında Çağış Kampüsü`nde inşaatı devam eden binasına taşınmıştır. 1998-1999 Öğretim Yılında Yüksekokulumuz binası tam kapasite ile hizmete girmiştir.

Web Sorumlusu : Salim Başaran sbasaran@balikesir.edu.tr