Balıkesir Üniversitesi; 1992 yılında Uludağ Üniversitesi’nden ayrılarak ilk olarak bünyesinde bulunan Fakülte ve Yüksekokullarla Yükseköğretim alanında Eğitim – Öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Merkez yapılanmasının yanı sıra ilçelerde de büyümeye başlayan Üniversitemiz Senatosu Kararı ile 1994 yılında Erdek Meslek Yüksekokulu kurulmuştur. Kurulduğu dönemdeki adı “Turizm ve Otelcilik & Mahalli İdareler” olan ve daha sonra “Turizm ve Otel İşletmeciliği & Yerel Yönetimler” olarak değişen iki bölümde toplam 60 öğrencisi ile 1994 yılında Eğitim – Öğretime başlamıştır. 2000 yılında Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünün 2004 yılında da Yerel Yönetimler bölümünün II. öğretimleri açılmış ve öğrenci sayısı yaklaşık 400’ e çıkmıştır. 2005 yılında onarılan mevcut binasında Eğitim – Öğretime devam eden Erdek Meslek Yüksekokulumuz, bu yerinden 2007 yılında Üniversitemize tahsis edilen Kamplar bölgesinde bulunan sahildeki yeni yerine taşınarak, 2008 – 2009 Eğitim – Öğretim yılı itibariyle de yeni binasında faaliyetlerine başlamıştır.

Okulumuzda;

• Turizm ve Otel İşletmeciliği,
  • Yerel Yönetimler,

olmak üzere 2 program bulunmaktadır. Bu iki programın II. öğretimleri de dâhil olmak üzere okulumuzda 400’ e yakın kayıtlı öğrenci Eğitim – Öğretim görmektedir.

Yine okulumuzda;

• 4 adet derslik,
  • 7 adet akademik personel odası,
  • 4 adet idari personel odası,