• Balıkesir Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü (BAU-ULAUM) Balıkesir Üniversitesinin uluslararası ilişkilerini koordine etmek üzere daha önceden kurulan Uluslar arası İlişkiler Birimi'nin yeniden yapılandırılması ile Yüksek Öğretim Kurulu'nun onayı ile Aralık 2007 tarihinde kurulmuştur.Merkezin asıl amacı, Üniversitenin uluslararası platformlarda tanıtımını yapmak ve kültürel ve bilimsel konularda uluslararası ilişkileri geliştirmektir. Bu çerçevede Merkez, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları, 7. Çerçeve Programı ve Bologna Sürecinin Üniversitemize dönük uygulamalarından sorumlu olacaktır. Merkez bu görevleri yerine getirmek üzere bir yandan Avrupa Birliği ülkelerindeki yüksek öğretim kurumları ile bir yandan da diğer ülkelerdeki eğitim kurumları ile ikili ilişkileri geliştirmekte diğer taraftan da üniversitemizin uluslararasılaşmasına katkı sağlamak için üniversite personeline uluslar arası projeler hakkında eğitim vermektedir. Merkez, AB Eğitim ve Gençlik Programlarından olan Erasmus ve Gençlik projelerine aktif olarak katılmakta ve üniversitemizin bu programlardan aldığı payı önemli ölçüde artırmayı hedeflemektedir. Merkezin yürüttüğü programlar hakkında bilgi almak için lütfen sol tarafta ilgilendiğiniz program üzerine tıklayınız.

Adres
    BAÜ, Uluslararasi iliskiler Arastirma ve Uygulama Merkezi Rektörlük Binasi, 5. Kat, Çagis kampüsü, 10145, Balikesir.
    +90 266 612 14 00/1620-1621-1622
    Faks