BAUN Duyurular

Ege Bölgesi Kariyer Fuarı

15.10.2018 tarihinde T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından İstanbul Dolmabahçe Ofisi'nde "Bölgesel Kariyer Etkinlikleri" konulu bir toplantı düzenlenmiş ve Ege Bölgesinde, İzmir ve çevre üniversiteleri ile birlikte bir kariyer etkinliğinin planlanması ve organize edilmesi kararı alınmıştır. Bu amaçla Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü koordinatörlüğünde Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerimiz görevlendirilmiştir.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin himayelerinde ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet HOTAR’ın destekleriyle planlanan "Ege Bölgesi Kariyer Fuarı", 14 Mart 2019 tarihinde, 09.00-18.00 saatleri arasında, İzmir’de bulunan Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenecektir.

Ege Bölgesi Kariyer Fuarı; Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi,Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi öğrencilerinin iş piyasasını tanımalarına, firmalar hakkında bilgi sahibi olmalarına ve en önemlisi de istihdam edilmelerine yönelik olacaktır.

Etkinliğin düzenleneceği Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’ne ulaşım ile ilgili imkanlar, kısa süre içinde duyurulacaktır.

ÖĞRENCİLERİ NELER BEKLİYOR?

·       Stant ziyaretleri ile sektöründe ve bölgesinde söz sahibi firmalarla birebir tanışabilecekler.

·       Firmaların insan kaynakları yetkililerinden istihdam fırsatları, işe alım politikaları, kariyer gelişimi vb. konularda doğrudan bilgi alabilecekler.

·       Kişisel ve mesleki gelişim etkinlikleriyle güncel kariyer öğretilerinden faydalanıp farkındalık seviyelerini artırma fırsatı yakalayacaklar.

·       Atölye çalışmaları, mülakat simülasyonları, örnek olay analizleri, firmalarla bire bir mülakat vb. deneyimleri yaşayabilecekler.

·       Farklı üniversitelerden öğrencilerle iletişim kurabilecekler, mevcut durumlarını daha gerçekçi olarak değerlendirebilecekler.

FİRMA VE KURUMLARI NELER BEKLİYOR?

·       Genç istihdamı ile ilgili ulusal çapta öneme sahip bu organizasyonun bir parçası olabilecekler.

·       Ege Bölgesi’ndeki 17 üniversitenin farklı bölümlerinden katılım gösterecek öğrencilerle bir araya gelme şansını yakalayacaklar.

·       Geniş öğrenci dağılımı içerisinde kendi iş alanlarına ve pozisyonlarına uygun öğrencileri tanıyıp başvuru toplayabilecekler.

·       Diledikleri öğrenci profiliyle birebir mülakatlar gerçekleştirebilecekler.

·       İsimlerini duyurarak tanınırlıklarını artırma fırsatını bulacaklar.

·       Diğer katılımcı firmaları/kurumları tanıyarak kendilerini değerlendirme/kıyaslama imkânına sahip olacaklar.

KOORDİNATÖR: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

YER: İZMİR TEPEKULE KONGRE ve SERGİ MERKEZİ

TARİH: 14 MART 2019-Perşembe

SAAT: 09.00-18.00