BAUN Deney Hayvanları Üretim Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

BAUN Deney Hayvanları Üretim Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

Balıkesir Üniversitesi Deney Hayvanları Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BAUN-DEHAM) resmi açılışı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen açılış töreninde; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir açılış kurdelesini birlikte keserek, kurulan merkezin üniversite ve Balıkesir için hayırlı olması dileklerinde bulundular.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra, deney hayvanları kullanılarak gerçekleştirilecek deneysel araştırmaların, sağlıklı bir şekilde ve etik kurallar çerçevesinde yürütülmesi için, gerekli alt yapının oluşturulması, uluslararası standartlarda deney hayvanı üretiminin ve bakımının yapılması, deneysel araştırmalar için temel laboratuvar gereksinimleri ve teknik koşulların sağlanması amaçlarıyla kurulan merkezi gezerek, Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Elif Aksöz’den yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Scroll ↓