Balıkesir Protokolünden BAUN Hastanesinde Anlamlı Ziyaretler

Balıkesir Protokolünden BAUN Hastanesinde Anlamlı Ziyaretler

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile beraberinde Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, BAUN Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde anlamlı ziyaretlerde bulundular.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve beraberindeki protokol üyeleri ilk olarak Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yürütülen Fırat Kalkanı Harekatında El-Bab bölgesinde bombalı araç patlaması sonucu yaralanan Piyade Uzman Çavuş Rıza Gül’ü ziyaret etti. Daha önce de ziyaretinde bulundukları Piyade Uzman Çavuş Rıza Gül’le bir süre sohbet ederek acil şifalar dileklerinde bulunan Vali Ersin Yazıcı burada yaptığı konuşmada gazimizin tedavisinin tüm imkanlar kullanılarak devam edeceğini ifade ederek, güvenlik güçlerimizin ülkemizin bekası ve istikbali için hem sınırlarımız içinde hem de sınırlarımız dışında gece gündüz, kar kış demeden terör örgütleri ve teröristlerle mücadele içerisinde olduğunun altını çizdi.

İlk ziyaretin ardından Vali Ersin Yazıcı ve protokol üyeleri, Havranlı Şehit Jandarma Er Eyüp Karataş’ın babası Mehmet Karataş’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Vali Ersin Yazıcı ziyarette yaptığı değerlendirmede, “Şehidimiz Eyüp Karataş’ın babası Mehmet Karataş’ın rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığını duydum. Şehidimizin bize emaneti olan Mehmet Karataş’ı ziyaret ettim. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Her zaman söylediğimiz gibi şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin her zaman yanındayız” dedi. Karataş’ın hastalığı ile ilgili bilgi alan Vali Yazıcı, şehitlerimizin büyük kahramanlar olduğunu ve Türk Milletinin onları unutmayacağını belirtti. Karataş’a herhangi bir ihtiyacı olup olmadığını soran ve her türlü sorunları için yanlarında bulunduklarını ifade eden Vali Yazıcı, ülkemizin birliği ve dirliği için mücadele verirken şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet geride kalanlarına sabırlar dileyerek  yaralanan güvenlik güçlerimize de acil şifalar diledi.

Şehit babası Mehmet Karataş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti paylaşırken, “Şahsıma yaptığınız ziyaret bana moral verdi. Daima şehit ailelerimize ve gazilerimize yardımcı oluyorsunuz, her şey için teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de yaptıkları hizmetlerin karşısında gazilerimizin, şehitlerimizin ve şehit yakınlarının haklarının ödenmesinin zor olduğunu ifade ederken, gerek gazimiz Piyade Uzman Çavuş Rıza Gül gerekse şehit babası Mehmet Karataş’ın tedavisi için hastanenin tüm imkan ve olanakları ile seferber olunduğunu belirtti.

Scroll ↓