Tıp Fakültesinde Beyaz Önlük Giyme Heyecanı

Tıp Fakültesinde Beyaz Önlük Giyme Heyecanı

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesinde Dönem 1 Öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi. Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonundaki törene; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, il protokolünden temsilciler, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Kuş, Prof. Dr. Şakir Sakarya, Prof. Dr. Mehmet Baştürk, Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Turan Aslan, senato üyeleri, öğretim elemanları, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler adına konuşan fakülteye en yüksek puanla giren öğrenci Mehmet Can Kenar, fakülte öğrencileri olarak üniversitedeki eğitimleri boyunca görevlerini en iyi şekilde yapmak bilinciyle hareket edeceklerini söyledi.

Tıp Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Turan Aslan da sağlık mensupları için beyaz önlük giymenin anlamına değinerek, öğrencilerin beyaz önlük giymeleri ile beraber kendilerine mesleğin gereklilikleri ve insan hayatı ile bağdaşan, insan hayatını kutsal sayan değerlerle ilgili sözler vermeleri gerektiğini ifade etti. Tıp bayramının tarihi ile ilgili de bilgiler veren Aslan, tüm tıp camiasının tıp bayramını kutladı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, öğrencilerin gelecekte insana hizmeti kutsal değer kabul edeceklerine ve hiçbir şekilde ayırım yapmaksızın herkese aynı davranacaklarına inandığını ifade ederken, öğrencilerin mesleklerinin gerekliliklerini Türkiye’de ve Dünyada yerine getirebilecek donanımlı hekimler olmaları adına imkanların seferber edildiğine dikkat çekti. Rektör Özdemir, sağlık personeline yönelik şiddet olaylarını da kınadığını ifade ederken, tüm sağlık personelinin tıp bayramını kutlayarak sözlerini tamamladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da sözlerine tüm sağlık camiasının tıp bayramını tebrik ederek başladı. İnsanoğlunun yaşamın her döneminde hekimlerle ilişkisi olduğunun altını çizen Başkan Uğur, tıp eğitiminin ihtisasıyla birlikte uzun bir süreç olduğunu söylerken, ülkemizde sağlığa ayrılan kaynaklarla birlikte tıp fakültelerinin iftihar edilecek bir konuma eriştiğini belirtti. Yeni mezunlarla birlikte hekim açığının kapanmaya devam etiğini vurgulayan Başkan Uğur, beyaz önlük giyen öğrencileri de kutladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da konuşmasının başında Balıkesir’in, Türkiye standartlarında sağlık hizmeti sunduğunu söyledi. Ailelerin, çocuklarının tıp fakültesini kazanabilmeleri adına büyük fedakarlıklar yaptığı ifade eden Vali Yazıcı öğrencilerin de kutsal ama bir o kadar da meşakkatli bir mesleği seçtiklerini hatırlattı. Vali Yazıcı “Hayat devam ettikçe, tıp insanoğlunun en önde gelen uğraş alanlarından biri olmaya devam edecektir. Her şartta ve her koşulda hizmet vermek için canla başla çalışan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. İnsanların sorunlarını dertlerini gidermek için var gücüyle çalışan tüm hekimlerimizin tıp bayramını kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Dönem 1’de yer alan 109 öğrenciye, protokol üyeleri ve öğretim elemanlarınca beyaz önlükleri giydirildi. Kısa bir müzik dinletisinin de gerçekleştirildiği etkinlik, kokteyl ve Dönem 1 öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Scroll ↓