Haber : Geleceğin Sağlıkçılarına "Aşı Uygulamaları, Zararlı Alışkanlıklar ve Bağımlılık" Semineri

• 20.03.2017

Balıkesir Üniversitesi Balıkesir Sağlık Yüksekokulu öğrencilerine yönelik “Yetişkin ve Çocuk Bağışıklamasında Güncel Yaklaşımlar” ile “Zararlı Alışkanlıklar ve Bağımlılığın Önlenmesi” konularında seminer düzenlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Şehit Burak Cantürk Amfisinde gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hatalıklar Kontrol Programları Şubesinden Sağlık Memuru Abdullah Ay ile Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Ruh Sağlığı Programları Biriminden Psikolog Kadriye Menekşe katıldı.

Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sibel Ergün ile öğretim elemanlarının yanı sıra Hemşirelik ve Ebelik bölümlerindeki öğrencilerin katıldığı etkinlikte, Abdullah Ay tarafından Genişletilmiş Bağışıklama Programı, aşı sonrası istenmeyen etkiler, aşı uygulama teknikleri ve aşı uygulamalarında kurallar hakkında bilgiler verildi. Abdullah Ay konuşmasında, Balıkesir’de aşılama oranlarının %99 gibi yüksek bir oranda olduğuna dikkat çekerken, hedeflerinin yeni doğan her bebeğin aşı takvimine uygun olarak bağışıklanması, ayrıca aşıların sadece çocuklara değil bağışık olmayan risk grubundaki yetişkinlere de yapılması olduğunu söyledi. Psikolog Kadriye Menekşe ise zararlı alışkanlıklar ve bağımlılığın önlenmesi için yapılması gerekenler konularına değindiği konuşmasında konuyla ilgili görsellerle kişinin özgürlük ya da bağımlılık seçimlerinin hayatını etkilediğine vurgu yaptı. Menekşe, madde kullanımının zararlarını anlatırken, son yıllarda artan teknoloji bağımlılığının tedavisindeki gelişmeleri de paylaştı.

Etkinlik sonunda, Balıkesir Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sibel Ergün tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi verilirken, Balıkesir Sağlık Yüksekokulunda her Çarşamba günü seminer etkinliklerinin devam edeceği bildirildi.