BUBYO'da Sermaye Piyasaları ve Nitelikli Ekonomi Semineri

BUBYO'da Sermaye Piyasaları ve Nitelikli Ekonomi Semineri

Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) tarafından “Kurumsallaşma ve Sermaye Piyasalarına Giriş, Nitelikli Ekonomiye Geçiş” konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak Sermaye Piyasaları Uzmanı Arif Ünver, Portföy Yöneticisi Cem Kepenç ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Dursun Ali Yaz katıldı.

BUBYO Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve öğretim elemanları ile öğrencilerin dinleyici olduğu etkinlik kapsamında Türkiye’de para ve sermaye piyasalarının genel görünümü ve sorunları ele alındı. Ayrıca nitelikli ekonomiye geçiş için bankacılık sistemi ve para piyasalarında yapılması gereken düzenlemelerin neler olduğunun tartışıldığı etkinlikte, bankaların ticari işletmelere kredi açarken riske ortak olması, yatırım bankacılığı sisteminin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gerektiği vurgulandı.

Etkinlik sonunda konuşmacılara teşekkür eden Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. M.Oğuzhan İlban, etkinliğin Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencileri için faydalı olduğunu ifade ederken benzer etkinlilere hız kesmeden devam edeceklerini belirtti. Eğitime fayda sağlayacak herkesi BUBYO’ya davet edip öğrencilerle buluşturmak istediklerini söyleyen İlban tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Scroll ↓