Haber : Balıkesir Üniversitesi ve Altıeylül Belediyesi İş Birliğinde Meme Hastalıkları Paneli Düzenlendi

• 20.03.2017

Balıkesir Üniversitesi ve Altıeylül Belediyesi iş birliğinde “Kadınlarda Meme Hastalıkları ve Muayenesi” başlıklı panel düzenlendi. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’in eşi Ayşe Özdemir ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nın eşi Didar Kafaoğlu’nun da katıldığı etkinliğe ilgi yoğun oldu.

Altıeylül Gelişim Merkezinde (ALGEM) düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Murat Başbuğ ve Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Karahan katıldı. Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilay Şahin de etkinliğin moderatörlüğünü üstlendi.

Etkinlikte ilk konuşmacı Doç. Dr. Murat Başbuğ meme hastalıkları ile ilgili genel bilgiler verdi. Evde meme muayenesi ve muayene esnasında dikkat edilmesi gerekenlerin üzerinde durarak bilgiler aktaran Başbuğ, meme hastalıkları çeşitleri ve hastalıkların nedenlerini de anlattı.

Prof. Dr. Ömer Karahan da meme hastalıkları başlığı altında tümör ve kanser arasındaki farkları açıkladı. Meme kanserinin çeşitleri hakkında da bilgiler veren Karahan, meme kanserinin oluşma evrelerini anlatırken, vaka örnekleri de vererek tedavide erken teşhisin önemine vurgu yaptı.

Etkinlik, dinleyicilerin sorularının cevaplanmasının ardından konuşmacılara teşekkür edilerek çiçek takdimi ile sona erdi.