Haber : Minik Bilim Sevdalıları BAUN'u Ziyaret Etti

Minik Bilim Sevdalıları BAUN'u Ziyaret Etti

• 14.04.2017

Balıkesir Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Destek Grubu öğrencileri, Balıkesir Üniversitesini ziyaret etti. Ziyaret programı, minik öğrencilerin ufuklarını genişletmek, bilimsel düşünme becerilerini arttırmak, akademisyenlerin çalışma ortamları ile laboratuvar gibi uygulama alanlarını görmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, üniversiteye gelen minik dahileri Sınıf Öğretmeni Fazıl Sağıroğlu ve Rehber Öğretmen Mehmet Tuna eşliğinde makamında kabul ederek, öğrencilere üniversitenin yapısı, işleyişi, tarihçesi ve gelecek planları hakkında bilgiler verdi. Geleceğin rektörü, araştırmacısı, bilim insanları olacak öğrencilerin yetenekleri ve potansiyelleri ile yarınlar adına umut verici olduklarını söyleyen Rektör Özdemir, Balıkesir Üniversitesi olarak minik öğrencilere her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

BİLSEM öğrencileri, öğlen yemeğini üniversitedeki abi ve ablaları ile yemekhanede yedikten sonra Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Öğr. Gör. Dr. Mehmet Yanık’ın eşliğinde incelemeler yaparak spor salonlarında eğlenceli vakit geçirdiler. Fen-Edebiyat Fakültesi ziyareti ile devam eden programda öğrencileri karşılayan Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin İkikardeş, miniklerle matematik üzerine, Fakülte Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Narlı da öğrencilerin gelecek planları üzerine sohbet etti. Kimya Bölümünde Doç. Dr. Sema Bağdat’ın düzenlediği etkinlikler ile devam eden ziyaret, hazırlanan deneylerin öğrencilere gösterilmesiyle sona erdi.