Yabancı Uyruklu Öğrencilerin de Tercihi BAUN

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin de Tercihi BAUN

Türkiye’nin her bölgesinden öğrencilerin tercihleri ile en fazla tercih edilen ilk 10 üniversite arasına giren Balıkesir Üniversitesi, yabancı uyruklu öğrencilerin de öğrenim görmek istediği gözde üniversiteler arasında yer aldı. 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde üniversitede öğrenim görmek isteyen 58 farklı ülkeden 2000’in üzerinde yabancı uyruklu öğrenciler ile lise öğrenimini yurtdışında tamamlamış Türk öğrenciler, Balıkesir Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Seçme Sınavı’na (BAUNYÖS) katıldı. Sınav, yurtiçinde 5, yurtdışında 9 olmak üzere toplam 14 merkezde gerçekleştirildi. Sonuçlarının 28 Nisan 2017 tarihinde açıklanacağı sınavda 80 üzerinden 40 ve üzeri puan alan adaylar 8-19 Mayıs tarihleri arasında tercih yapabilecek.

Gerçekleştirilen sınav hakkında bilgiler veren Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir; “Balıkesir Üniversitesinin, yabancı öğrenciler için de en çok tercih edilen üniversitelerden biri olması için gayretler sürmektedir. Üniversitelerin uluslararasılaşması, hükümet ve devlet politikası olarak belirlenmiş olup Türkiye’nin hinterlandı kapsamındaki ülke ve bölgelerden yabancı öğrenci çekmek, orta vadede beyin göçü sağlamak, öngörülen amaçlar olmaktadır. Balıkesir Üniversitesinde 50 farklı ülkeden öğrenci eğitim almaktadır. Yabancı ülkelerde eğitim alan Türk öğrenciler ve diğer ülke vatandaşları öğrenciler için yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli sınav merkezlerinde Yabancı Öğrenci Sınavı yapılmaktadır. Türkiye’den başka Azerbaycan, Kırgızistan, Bulgaristan, Almanya, Suudi Arabistan, Cezayir, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi 8 ülkede YÖS sınavı yapılması planlanmıştır. Cezayir’de başvuru sayısı yetersizliği ve İran’da sınav gerçekleştirmedeki imkansızlıklar nedeniyle sınavlar gerçekleştirilememiştir. Bu iki ülkedeki başvurular en yakın sınav merkezlerine yönlendirilmiştir. 9 Nisan Pazar günü Türkiye’de Balıkesir, İstanbul, Bursa, Ankara ve Gaziantep’ten başka yurtdışında Bakü, Bişkek, Köln, Münih, Kırcaali, Cidde, Medine, Riyad ve Lefkoşe gibi sınav merkezlerinde 2000’i aşkın öğrenci BAUNYÖS sınavına girmiştir. Sınav, bütün merkezlerde başarı ile gerçekleştirilmiştir. 2017-2018 ders döneminde Balıkesir Üniversitesinde toplam 364 kişilik yabancı öğrenci kontenjanı öngörülmüştür” dedi.