BAUN'lu Veteriner Hekim Adayları Sokak Hayvanları Bakımevinde Tecrübelerini Artırdı

Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı arasındaki iş birliği kapsamında Veteriner Fakültesi 4 ve 5. Sınıf öğrencilerinin her hafta Salı ve Perşembe günleri gerçekleştirdikleri teknik gezi programları başarı ile tamamlandı.

Şubat ayından itibaren gerçekleştirilen program kapsamında öğrenciler, Ovaköy’deki barınaklar ile İvrindi’deki Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulunarak uygulamaları yakından takip etti. Fakülte öğrencileri, ilgili kurumlarda günlük rutin faaliyetlere gönüllü katılırken, yapılan kısırlaştırma ameliyatı, tedavi ve aşılama protokolleri gibi çeşitli işlerde aktif rol alarak bilgi birikimlerini artırdılar.

Gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler veren Veteriner Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Nevzat Saat, program ile öğrencilerin teorik bilgilerini destekleme amacıyla pratik uygulama eksikliklerinin giderildiğini belirterek, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, Ulaşım Daire Başkanlığı ve Otobüs İşletmesi ile çalışanlarına teşekkür etti. Saat, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Doğum ve Jinekoloji Kliniği bünyesinde 250 adet sokak hayvanının kısırlaştırılıp, aşılanarak toplum çıkarları doğrultusunda öğrenci uygulamalarının tamamlandığını sözlerine ekledi.