Haber : BAUN'lu Öğrenciler Teknik Gezilerle Bilgilerini Pekiştirdi

BAUN'lu Öğrenciler Teknik Gezilerle Bilgilerini Pekiştirdi

• 17.05.2017

Balıkesir Üniversitesine bağlı farklı birimlerde öğrenim gören öğrenciler, bölümleri ve çalışma alanları ile ilgili işletmelere yönelik gerçekleştirilen teknik gezi etkinlikleri ile bilgilerini pekiştirdi.

İİBF Lojistik Kulübü Turkish Cargo’da

Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan Lojistik Kulübü üyesi öğrenciler, hava kargo operasyonu sürecini yakından görmek amacıyla Türk Havayollarının İstanbul Bakırköy’de bulunan Turkish Cargo birimine teknik gezi kapsamında ziyarette bulundular.

Akademik Danışmanlığı Yrd. Doç. Dr. Suat Kara’nın yaptığı Lojistik Kulübü üyesi öğrenciler, gezi esnasında kargoların paketlendiği, elleçlemenin ve kargo yüklemelerinin yapıldığı süreçleri ve hangar olarak da bilinen warehouse alanlarını yakından inceleme fırsatı buldu. Gezi süresince öğrencilere eşlik eden Turkish Cargo Reklam ve Tanıtım Müdürü Semiha Çelik ve Ömer Can, öğrencilere çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Etkinlik sonunda, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Lojistik Kulübüne katılacak öğrenciler için yeni teknik gezi planı yapıldı.

Edremit MYO Öğrencileri Mekatronik Fabrikasında

Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı öğrencileri de Manisa’da yer alan Oerlikon firmasının MagmaWELD Mekatronik fabrikasını teknik gezi kapsamında ziyaret etti.

Öğr. Gör. Mehmet Algil eşliğinde gerçekleşen teknik gezide bir kaynak makinesi üretim fabrikasının imalat sürecinin hangi aşamalardan meydana geldiği öğrencilere tanıtıldı. Kaynak robotu demonstrasyonunun da yapıldığı teknik gezi sonrası öğrenciler, Mesir Tabiat Parkı ve Manisa Kalesi’ni ziyaret etti.