Haber : BAUN Akademisyenine Uluslararası Sanat Ödülü

BAUN Akademisyenine Uluslararası Sanat Ödülü

• 17.05.2017

4.Uluslararası İzmir Sanat Bienali Baskıresim Sanat Ödülü, Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Bengisu’ya verildi. Ağaç baskı çalışmaları yapan ve uluslararası birçok ödülü bulunan Prof. Dr. Hatice Bengisu, 70X50 cm. boyutundaki “Kibele” isimli siyah beyaz ağaç baskı eseri ile ödüle layık görüldü. Sanatçının, zamanda eskimeyen kadın imgesini farklı bir yorumla izleyiciye sunduğu çalışmasının yanı sıra Bienalde; Resim, Baskıresim, Heykel, Enstelasyon Video Art alanında ödüller verildi.

Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı  İzmir İl Kültür Müdürlüğü, Devlet Resim Heykel Müzesi, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi ve Seba Sanat Galerisi’nin destekleriyle 4-11 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen 4.Uluslararası İzmir Sanat Bienali’nde çok sayıda farklı ülkeden 70 sanatçının 100’e yakın eseri yer aldı.

Küratörlüğünü Seba Uğurtan’nın yaptığı 4.Uluslararası İzmir Bienali kapsamında; İzmir Devlet Resim Heykel Galerisi ve Atatürk Kültür Merkezi sergileme alanlarında “Göç ve İnsani Değerler” teması ile ortaya konulan eserler sergilendi.