Haber : BAUN'lu Sporculardan Başarılı Sonuçlar

BAUN'lu Sporculardan Başarılı Sonuçlar

• 18.05.2017

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun 2016-2017 eğitim-öğretim yılı faaliyetleri kapsamında çeşitli branşlarda düzenlediği müsabakalara katılan Balıkesir Üniversiteli sporcular başarılı sonuçlar elde ettiler.

Güreş Takımı Süper Lige Yükseldi

25-30 Nisan 2017 tarihlerinde Cumhuriyet Üniversitesinde gerçekleştirilen Türkiye Üniversiteler Güreş Şampiyonasında Balıkesir Üniversitesi Güreş Takımı Türkiye 3.sü olarak Süper Lige yükselmeye hak kazandı.

Oryantiring’de Birincilik

2-3 Mayıs 2017 tarihlerinde Selçuk Üniversitesinde gerçekleştirilen Türkiye Üniversiteler Oryantiring Şampiyonasında ise Balıkesir Üniversitesi Oryantiring Takımı sporcularından; Huzeyfe Sığırcı Ortalamada Türkiye 1.si, Abdurrahman Çavdar Türkiye 5.si, Ercan Dudak Türkiye 6.sı, Ramazan Emre Uçar da Türkiye 20.si oldu.

Judo’da Takım Şampiyonlukları ve Bireysel Dereceler

3-6 Mayıs 2017 tarihlerinde Çukurova Üniversitesinde gerçekleştirilen Türkiye Üniversiteler Judo Şampiyonasında da Melisa Çakmaklı 48 kg., Ümmühan Kabak 63 kg., Sebile Akbulut da +78 kg.da Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösterdi. Dilay Süt 70 kg., Enes Çelik 60 kg. ve İlkay Korkmaz da Açık Sıklet Türkiye 3.sü oldu.

Takımlarda ise Balıkesir Üniversitesi Bayan Judo Takımı Türkiye Şampiyonu, Balıkesir Üniversitesi Erkek Judo Takımı Türkiye 3.sü olurken; Kata Takım müsabakalarında Ferdi Altın ve İbrahim Işıktan oluşan Kata Takımı Türkiye Şampiyonu olarak müsabakaları tamamladılar.