NEF'in MEB Ödüllü Projesinin Belge Töreni Yapıldı

NEF'in MEB Ödüllü Projesinin Belge Töreni Yapıldı

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanlığı ile Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan iş birliği protokolü ile başlatılan ve her yıl başarıyla sürdürülen İpek Böceği Projesi’nin 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı belge ve kapanış töreni gerçekleştirildi.

NEF Konferans Salonundaki törene; Necatibey Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fatih Satıl, dekan yardımcıları, öğretim elemanları, Proje Koordinatörü Rabiye Kahraman, ilgili okul müdürleri ve projede görev alan fakülte öğrencileri katıldılar.

Törende bir konuşma yapan Necatibey Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fatih Satıl, “İpek Böceği projemiz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 4 bin proje arasında ve Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında “Senin Gibi Olmam İçin Elimden Tutar Mısın?” adı ile Bölgesel Birincilik ödülünü almış Türkiye için örnek bir projedir. Malumunuz okullarımızın ana hedeflerinden birisi TEOG sınavlarında başarılı bir derece sağlayıp, öğrencilerini iyi bir okula yerleştirmektir. Üniversitelerin amacı da öğrencilerimizi hayata hazırlamaktır. İpek Böceği projemiz bu iki amacı da gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz daha öğretmen olmadan öğretmenliği fazlasıyla hak ettiklerini gösterdiler. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Daha sonra İpek Böceği Projesi’ne katılan öğrencilere başarı belgeleri verildi. Tören, NEF girişinde hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Proje Hakkında: İpek Böceği Projesi kapsamında, NEF Sosyal Bilgiler, Türkçe, Matematik, İngilizce ve Fen ve Teknoloji bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adayları, staj yaptıkları Fatih Ortaokulu, Yunus Emre Ortaokulu, Şehit Ömer Faruk Bol İmam Hatip Ortaokulu ve Gazi İmam Hatip Ortaokulunda TEOG sınavına girecek öğrencilere staj sonrasında gönüllü olarak ders verdiler.