BAUN ve Burhaniye Belediyesi Arasında İş Birliği Protokolü

BAUN ve Burhaniye Belediyesi Arasında İş Birliği Protokolü

Balıkesir Üniversitesi ile Burhaniye Belediyesi arasında yeni bir iş birliği protokolü imzalandı. Ortaöğretim öğrencilerinin doğal yaşamla bütünleşmesinin sağlanacağı ve öğrenciler için rehabilitasyon ortamı oluşturacak “Eğlenerek Öğreniyorum Yaz Kampı” projesi protokolü, Rektörlük makamında Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal tarafından imzalandı. Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Meslek Yüksekokulunda, Burhaniye Belediyesi tarafından yürütülecek olan projenin protokol imza töreninde; Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban ve Burhaniye Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Aytekin Ulutaş da hazır bulundu.

İmza töreninin ardından Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, imzalanan protokolün ve projenin hayırlı olması dileklerinde bulundular.

“Eğlenerek Öğreniyorum Yaz Kampı Projesi” Hakkında: Proje ile ortaöğretim öğrencilerinin doğal yaşamla bütünleşmeleri sağlanacak ve öğrenciler için rehabilitasyon ortamı oluşturulacak. Proje ile tarımsal faaliyetler düzenlenecek ve güvenli gıda üretimi ile ilgili farkındalık eğitimleri verilecek. Eğitim ve atölye faaliyetleri ile öğrencilerin bilgi, beceri, sosyal ve duygusal tutumları geliştirilecek. Ayrıca teknoloji ve dijital ortamlardan uzaklaştırılan öğrenciler doğa ile bütünleşik ve barışık bireyler olarak deneyimler yaşayacaklar. Ortaöğrenim öğrencilerinin doğayı ve toprak işleme bilincini eğlenerek öğrenmelerini sağlayacak proje, öğrencilerin yaz kampı etkinliklerini daha eğlenceli kılacak ve hoş zaman geçirmelerini sağlayacak. Proje ayrıca öğrencilerin iletişim kurma becerilerini geliştirmek amacıyla yapılacak bir dizi eğitim etkinlik ve bilinç edinim sürecini içeriyor. Proje ile öğrenciler çeşitli sebzeleri ekip toplayacak doğal pazarda satarak para kazanacaklar. Hasattan elde ettikleri sebzelerden turşu konserve yapacaklar. Ayrıca peynir yapımı, atıklardan komposto üretimi gibi etkinliklerin yanında deniz, havuz diğer spor alanlarında sportif faaliyetlerde bulunacaklar. Proje süreçleri, Balıkesir Üniversitesi akademisyenleri tarafından izlenecek ve sonuçlar ölçülerek raporlanması sağlanacak.