BAUN Uluslararası İlişkiler Merkezinden Yeni Bir AB Gençlik Değişimi Projesi

BAUN Uluslararası İlişkiler Merkezinden Yeni Bir AB Gençlik Değişimi Projesi

Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezince hazırlanan “Başkası Olma Kendin Ol” isimli Avrupa Birliği Gençlik Değişimi Projesi, “Erasmus+ Programı - Ülke Merkezli Projeler: KA1 Gençlik Alanında Bireylerin Öğrenme Hareketliliği; Gençlik Değişimleri” kapsamındaki 775 başvuru arasından 123 proje arasına girerek desteklenmeye layık görüldü.

Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen ve finanse edilen projede; gençleri etkileyici, özendirici reklamlar hakkında bilinçlendirmek, gençler arasında yaygın beden imajı ve memnuniyetsizliği sorunlarının tespiti, hangi pratikleri uyguladıkları ve bu pratiklerin gençleri nasıl etkilediği hususlarında farkındalık geliştirmek, gençler arasındaki beden imajı ve memnuniyetsizliği sorunlarının aşılması yönünde gençlerin gözünden çözüm yolları üretmek ve bunları diğer gençlerle paylaşmak ve ayrıca ideal beden ve güzellik anlayışları ile kapitalizm, güzellik endüstrisi ve medya arasındaki ilişkiyi kurabilme becerisini geliştirmek amaçlandı.

Belirlenen amaçlara ulaşmak için projede, doğrudan katılımcıların aktif katılımıyla deneysel öğrenme tekniklerini kullanarak beden imgesi ve memnuniyetsizliğine, bedene müdahale pratiklerine ve bunların gençlerin fiziksel ve ruhsal yaşamları üzerindeki etkilerine ilişkin çeşitli atölye çalışmaları, drama, sergi, sunum ve tartışma faaliyetleri planlandı.

6 ülkeden 42 katılımcı gencin yer alacağı projede koordinatör olarak yer alan Balıkesir Üniversitesinin yanı sıra; İtalya’dan AssociazioneculturaleEufemia, İspanya’dan EspacioTecnico De InnovaionyFormacion Ukrayna’dan Development andInitiative, Romanya’dan Euro EducationFederation ve Bulgaristan’dan Global Organizationfor Development isimli sivil toplum kuruluşları da ortak olarak yer alıyor. Proje 20-27 Mayıs 2018 tarihlerinde Balıkesir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilerek tamamlanacak.