YAZ OKULU - Diğer Üniversitelerden Ders Alacak Öğrenciler İçin Dilekçe ve Onay İşlemi - güncelleme
  • 2020-06-25

Bölümümüzde 2019-2020 yaz döneminde ders AÇILMAYACAKTIR.

Bilindiği gibi Üniversitemiz öğrencileri, başka üniversitelerin yaz okullarından ders alabilmektedirler. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgili yazısı çerçevesinde hazırlanan Üniversitemiz Yaz Okulu Uygulama İlkelerine göre, öğrencilerimizin ders alacağı başka üniversitelerin bölüm ve programla taban puanları Üniversitemizin aynı bölüm/programlarının taban puanına eşit veya yüksek ise öğrencilerimizin diğer üniversitelerden ders almak için bölümlerine dilekçe ile bilgi vermesi yeterlidir. Ders alınacak Üniversitelerin ilgili bölümlerinin/programlarının taban puanları Üniversitemizin ilgili bölümlerinin/programlarının taban puanlarından düşük ise öğrencilerimizin diğer üniversitelerden almak istedikleri dersleri içerik ve kredi uygunluğu bakımından Bölümlerine/Programlarına/ Anabilim dallarına onaylatmaları gerekir. Ancak yaşadığımız kovid 19 pandemi sürecinde öğrencilerimizin dilekçelerini teslim etmek veya alacakları dersleri içerik ve kredi bakımından onaylatmak için Üniversitemize/ilgili bölümlerimize şahsen gelmeleri ciddi sorun oluşturacaktır. Bu yüzden bu yıla mahsus bir defalığına başvurulara ait dilekçeler elektronik ortamda e-posta yolu ile kabul edilecektir.

Diğer bilgiler ve ayrıntılar için FAKÜLTEMİZ DUYURULARINIBALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI web sitesini ve duyurularını takip ediniz.

• ​​​​​​ Bölüme verilecek dilekçede
    • Öğrencinin adı soyadı ve numarası,
    • Öğrencinin hangi üniversiteden ders alacağı,
    • Dersin alınacağı üniversitedeki kodu ve adı ile bölümümüzde yerine sayılacağı dersin kodu ve adı yer almalıdır.
  • Eğer diğer üniversitedeki bölümün taban puanı üniversitemize eşit veya yüksek ise, 2019-2020 yaz okulu ders almak istediğini net ifade ederek hazırlanan dilekçenin ıslak imza ile (tercihen mavi tükenmez kalem ile) imzalanıp taranması ya da mobil uygulamalar ile net, okunaklı olarak fotoğraflanması;
  • Eğer diğer üniversitedeki bölümün taban puanı düşük ise, içerik ve kredi uygunluğu onayı almak amacı ile, alınması istenen dersin kredi ve içerik (Bologna) bilgisini de ilgili dilekçeye eklemesi gerekmektedir.
  • Daha sonra dilekçelerini ve varsa eklerini biyolojibaun@gmail.com mail adresine göndermeleri gerekmektedir.
  • Biyoloji Bölüm Başkanlığı, bu içerikleri ve krediyi uygun bulursa, "uygundur"; uygun bulmazsa "uygun değildir" şeklinde gelen e-posta cevabı verecektir. Öğrenci gelen cevaba göre ilgili maili ve dilekçesini dijital ortamda güvenle saklamakla ve gerekli durumlarda ispat etmekle yükümlüdür.

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağış Yerleşkesi (Bigadiç yolu üzeri 17. km) 10145, BALIKESİR