MAZERET SINAVLARI (2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ara Sınavlarına geçerli nedenlerle katılamayan öğrenciler için)
  • 2024-04-16

Ara sınavlara geçerli nedenlerle giremeyen öğrenciler için Ara Sınav Mazeret Sınavları yapılacaktır.

Mazeret sınavlarına; Yüksekokul Yönetim Kurulumuzun geçerli sayacağı  (hastalık, yakınların ölümü, sistemsel arıza veya internet sağlayıcılarındaki yetersizlikler gibi)   gerekçelerle ara sınavlara giremeyen ve ilgili mazeret belgesiyle Yüksekokulumuza başvuran öğrenciler katılabilecektir.

ÖNEMLİ: Sistemsel arıza veya internet sağlayıcılarındaki yetersizlikler nedeniyle sınava katılamayan öğrenciler sınav sayfasının açılmadığını gösteren görüntüyü gerekçe olarak sunmak için kaydetmelidirler.

ARA SINAV MAZERET SINAV TALEPLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

1- Yüksekokulumuzda Mazeret Sınavlarına dilekçe ile son başvuru tarihi 26.04.2024 Cuma günü mesai bitimine kadardır.

Mazeret Sınavları 06.05.2024 - 10.05.2024 tarihleri arasında ders saatlerinde yapılacaktır.

2- Sistemsel arıza veya internet sağlayıcılarındaki yetersizlikler nedeniyle mazeret sınav hakkı talep edecek öğrencilerin; mazeret sınavı talep dilekçesini doldurarak ekine sınav sayfasının açılmadığını gösteren ekran görüntüsünü ekleyerek Yüksekokulumuz öğrenci işlerine mazeretin sona ermesinden itibaren bir hafta içinde teslim etmeleri gerekmektedir. Sağlık raporlarının Sağlık Ocaklarından, Aile Hekimlerinden ya da Hastane olarak faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarından alınması gerekmektedir. (Muayenehane, sağlık merkezi, tıp merkezi vb. etiketlerle faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarının verdiği raporlar kabul edilmemektedir).

4- Mazeret sınavı dilekçesi doldurulmadan ve dilekçe ekinde açıklayıcı bilgisi olmadan yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

5- İlgili Yönetmelik Maddesi

Mazeretler

MADDE 29 – (1) Öğrencinin mazeretli sayılmasına, Senato tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde, ilgili yönetim kurulunca karar verilir. Mazeretin kabulü için haklı ve geçerli nedenleri kanıtlayan belgelerle beraber, mazeretin sona ermesinden itibaren bir hafta içinde ilgili dekanlığa veya yüksekokul/meslek yüksekokulu müdürlüğüne bildirilmesi gerekir.

Mazeret Sınavı Talep Dilekçesine buradan ulaşabilirsiniz.

Tuzcumurat Mah. Hamdibey Cad. No:198 10300 Edremit/BALIKESİR

Tel: 0 (266) 373 57 50 Faks: 0 (266) 373 57 70