7417 SAYILI AF KANUNU KAPSAMINDA ENSTİTÜMÜZE BAŞVURU YAPACAK ADAYLARIN DİKKATİNE!
  • 2022-08-04

5 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 Sayılı Kanun’un 35.maddesi ile 2547 Sayılı Kanun’a eklenen geçici 83.üncü maddeden yararlanmak isteyen ve 5 Temmuz 2022 tarihinden önce ilişiği kesilen Üniversitemiz lisansüstü öğrencileri, 05.07.2022 tarihinden itibaren 4 ay içinde 07 Kasım 2022, Saat 17:00’ye kadar, başvuru formu ve istenen belgeler ile enstitümüze başvurmaları ve anılan Kanun’da belirtilen şartları taşımaları halinde 2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrenime başlayabileceklerdir.

05.07.2022 tarihinde askerlik görevini yapmakta olanlar terhislerini takip eden 2 ay içinde ekteki başvuru formu ve gerekli belgeler ile başvurmaları halinde bahsi geçen kanunda belirtilen haklardan yararlanabileceklerdir. Bu adayların Kanun’un yayımlandığı tarihte askerlik görevini yapmakta olduklarını ayrıca belgelemeleri gerekmektedir.

Söz konusu Kanun’dan terör suçu ile kasten öldürme suçlarından (madde 81, 82 ve 83), işkence suçundan (madde 94 ve 95), eziyet suçundan (madde 96), cinsel saldırı (madde 102), çocukların cinsel istismarı (madde 103), uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan (madde 188) mahkûm olanlar ile sahte belge sebebiyle kaydı iptal edilenler ile kayıt sırasında sahte belge verenler ile 5/12/1951 tarihli ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 71inci maddesinde yazılı suçlar ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler yararlanamayacaklardır.

Başvurular, Enstitümüze şahsen veya kargo/posta yoluyla yapılacaktır.

(Posta/kargoda yaşanabilecek gecikme ve kayıplardan enstitümüz sorumlu değildir).

E-posta yoluyla yapılacak başvurular ile kargo/posta yoluyla yapılacak gecikmeli başvurular ve eksik evrakla yapılan başvurular kabul edilmeyecek ve değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru Bitiş Tarihi: 7 Kasım 2022 (Bu tarihinden sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır).

Başvuru Tarihinde Askerlik Görevini Yapmakta Olanlar İçin Son Başvuru Tarihi: Terhislerini Takip Eden İki (2) Ay İçerisinde

Mücbir Sebeplerle Başvuru Yapamayanlar: Mücbir sebebin ortadan kalktığı tarihten itibaren bir (1) ay içerisinde (Belgelendirilmesi koşuluyla)

Sağlık Nedeniyle Başvuru Yapamayanlar: 05 Aralık 2022 (Sağlık nedenine ilişkin heyet raporu mesai bitimine kadar ibraz edilecektir).

Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisiyken İlişiği Kesilenlerden İstenen Belgeler:

(Aşağıda belirtilen belgelerde eksik olması durumda başvuru kabul edilmeyecektir, Başvuru belgeleri bir dosya içerisinde, sıralı ve eksiksiz olmalıdır)

  • Adli Sicil Kaydı (e-devlet üzerinden alınabilir) (Başvuru tarihinden en çok yedi gün önce alınmış olmalıdır),
  • Son altı ay içinde çekilmiş 1 adet fotoğraf,
  • Türk uyruklular için T.C. Kimlik Kartı Fotokopisi,
  • Yabancı uyruklular için Pasaport Fotokopisi,
  • İlgili yıl başvuruda ibraz edilen ALES belgesi, Transkript, Yabancı Dil Belgesi, Lisans/Yüksek Lisans diploması.(Diploma, T.C. Kimlik Kartı ya da Pasaport’un aslı ve yanınızda getireceğiniz fotokopisi kayıt sırasında birimimiz tarafından görülüp onaylandıktan sonra öğrenci dosyasına konulacak ve belgelerin aslı öğrenciye iade edilecektir. Belgelerin aslı görülmeden kayıt işlemi yapılamaz)

 

http://www.balikesir.edu.tr/upload/202102241119/images/6f8b22b509.gif Af kapsamında Üniversitemize yatay geçiş yapmak isteyen diğer yükseköğretim kurumu öğrencilerine ait duyuru daha sonra yayımlanacaktır.

 

Kayıt ve İntibak İşlemleri:

  • İntibak işlemleri gerektirmeyen ve başvuruları geçerli sayılan öğrencilerin kayıtları başvurdukları tarihten itibaren yapılmış olur. Ancak intibak işlemi gerektiren öğrencilerin intibak işlemleri Enstitü/Fakülte/Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulların ilgili kurullarınca yapılacaktır.
  • Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin öğrenci katkı payları, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar gereğince, af sonrası ilk kaydın yapıldığı dönemden önceki dönemler düşülmek suretiyle hesaplanır.

 

http://www.balikesir.edu.tr/bau_yonetim/yukleme/birim/32/onemli_duyuru.gifBaşvuru değerlendirme sonuçları ve yapılacak güncel paylaşımlar web sayfamızdan duyurulacaktır.

 

Başvuru Adresi: Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

4.Kat Çağış Yerleşkesi 10145   BALIKESİR

Adres

Balıkesir Üniversitesi Rektörlük Binası, Fen Bilimleri Enstitüsü, 4. Kat Çağış Yerleşkesi / Balıkesir

İletişim

(0266) - 612 14 00
baufbe@balikesir.edu.tr

Bizi Takip Edin: