7417 Sayılı Af Kanunu Kapsamında Yatay Geçiş Duyurusu

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

7417 Sayılı Af Kanunu Kapsamında Yatay Geçiş

5 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 Sayılı Kanun’un 35 inci maddesi ile öğrenci affından yararlanarak Üniversitelerine tekrar kayıt olan öğrenciler, aşağıda yer alan ilkeler doğrultusunda enstitümüze yatay geçiş başvurusu yapabilirler.

Başvuru Süresi ve Şekli:

1) Güz Dönemi için;

• Yatay geçiş son başvuru tarihi  : 23 Eylül 2022
  • İlan tarihi                                   : 28 Eylül 2022
  • Kayıt Tarihi                                : 29-30 Eylül 2022

2) Bahar Dönemi için;

• Yatay geçiş başvuru tarihi         : 23 - 27 Ocak 2023
  • İlan tarihi                                   : 01 Şubat 2023
  • Kayıt Tarihi                                : 02-03 Şubat 2023

3) Başvurular, enstitümüze dilekçe ve başvuru için gerekli belgeler ile birlikte şahsen/kanuni temsilcisi/noter vasıtasıyla vekil tayin edilen kişi veya posta/kargo yolu ile yapılacaktır.

4) Posta ve kargo da yaşanabilecek gecikme ve kayıplardan Üniversitemiz sorumlu değildir.

5) Elektronik posta yolu ile başvuru kabul edilmeyecektir.

6) Belirtilen tarihten sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yatay Geçiş Başvurusu İçin İstenilen Belgeler

1) Halen Kayıtlı Bulunduğu Enstitüden Alacağı Not Döküm Belgesi (Transkript)

2) Halen Kayıtlı Bulunduğu Enstitüden Alacağı Öğrenciliği İle İlgili Son Durumunu Gösterir Öğrenci Durum Belgesi (Aşama Olarak)

3) LES veya ALES Belgesi

4) Yatay Geçişi Yüksek Lisans Programına Yapmak İsteyenler İçin Lisans Not Ortalamasını Gösterir Belge

5) Yatay Geçişi Doktora Programına Yapmak İsteyenler İçin Yüksek Lisans Not Ortalamasını Gösterir Belge

6) Yabancı Dil Belgesi (KPDS, ÜDS, TOEFL, IELTS vb.) (Dil şartı olan programlar için)

7) Adli Sicil Belgesi (son yedi gün içinde e-devletten alınan)

8) Disiplin cezası almadığını gösteren belge

9) Ders İçerikleri

http://www.balikesir.edu.tr/bau_yonetim/yukleme/birim/32/onemli_duyuru.gif Af Kanunu kapsamında Lisansüstü programlara yatay geçiş başvuruları; Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ile Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği kapsamında yapılacaktır.

Öğrencilerin yatay geçiş başvurularının değerlendirme, kabul ve kayıt işlemleri enstitümüz tarafından yapılacaktır.

Kontenjanlar için tıklayınız

Başvuru Formu için tıklayınız.

Balıkesir Üniversitesi Rektörlük Binası, Fen Bilimleri Enstitüsü, 4. Kat Çağış Yerleşkesi / Balıkesir

(0266) - 612 14 00
baufbe@balikesir.edu.tr