Lisansüstü Kontenjan Başvurularında 27 Eylül 2020 Yabancı Dil Sınavını (YDS) Kullanacak Adaylara İlişkin Duyuru
  • 2020-09-08

Lisansüstü Programlara Başvurularda YDS Sonuç Belgesi İbrazı

Ülkemizde yaşanan küresel salgın nedeniyle ÖSYM tarafından Yabancı  Dil  Sınavı  (YDS)  27 Eylül 2020'ye ertelenmiştir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılan, YDS belgesi olmadığı için yükseköğretim kurumlarında açılan lisansüstü programlara başvuru yapılamadığı konulu başvurular çerçevesinde adayların mağduriyetinin giderilebilmesi için 02.09.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında  ekte yayınlanan karar alınmıştır.

Bu karar kapsamında Yabancı Dil Sınavı (YDS) belgesi olmayan adaylar Enstitümüz doktora/yüksek lisans programına başvurabilecektir. Yapılan başvuru sonucunda doktora/yükseklisans programa kayıt hakkı kazanan adayların belgelerini, ÖSYM'nin 27 Eylül 2020 tarihli YDS sonuçlarının açıklamasından itibaren 5 gün içinde  mesai  bitimine kadar  Enstitüye ibraz  etmesi,  bu  belgeyi  belirlenen  tarihe  kadar  ibraz  etmeyenlerin kayıt işlemleri iptal edilecektir.

Enstitümüz lisansüstü programına 27 Eylül 2020 tarihli YDS sınav sonucu ile kabul edilmek isteyen adaylar Öğrenci  Bilgi Sistemine (OBS) yabancı dil belgesi olarak ekte yer alan dilekçesini ekleyip başvurabilecektir. Bu statüde olan öğrenciler başvuru ekranında YDS alanını boş kaydetmelidir.

Balıkesir Üniversitesi Rektörlük Binası, Fen Bilimleri Enstitüsü, 4. Kat Çağış Yerleşkesi / Balıkesir

(0266) - 612 14 00
baufbe@balikesir.edu.tr