Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) Üzerinden Elektronik İmzalı Belge Talepleri Hakkında Duyuru
  • 2020-03-12

Öğrencilerimiz;

Öğrenci Belgesini ve Transkript Belgesini  E-Devlet kapısına e-devlet şifreleri ile giriş yaparak e-devlet üzerinden alabilirler.

Aktif dönemde ders kaydı onaylanmış öğrencilerimiz, Öğrenci Belgesini Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden elektronik imzalı olarak alabilirler.

Öğrenci Belgesini (Türkçe ve İngilizce-Aktif dönemde ders kaydı olan öğrenciler alabilir) - Transkript Belgesini (Türkçe ve İngilizce) - Disiplin Durum Belgesini Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden elektronik imzalı olarak alabilirler.

• https://obs.balikesir.edu.tr/ adresinden öğrenci girişine tıklanarak sisteme giriş yapılır daha sonra açılan ekranda sol tarafta yer alan menüden Kullanıcı işlemleri>Belge Talebi sekmesini takip ederek elektronik imzalı belge talep edilir.
  • Talep ettiğiniz belge onaylandıktan sonra talep ettiğiniz belgenin yanında Belge Göster butonu aktif hale gelecektir.  Belge Göster butonuna tıklanarak  belgenin çıktısı alınır.
  • Belgeler elektronik imzalı olarak sistem üzerinden verilecek olup belge ile ilgili doğrulama kodu sayfanın altında yer alacaktır. Ayrıca imzaya ve mühüre gerek yoktur.

Öğrenci Otomasyon Sistemi Üzerinden Elektronik Belge Talebinde Bulunamayacak Öğrenciler:

- Bulunduğu dönemde kayıt yenilememiş ve harç ücretini yatırmamış öğrenciler.

- Farabi ve Erasmus ile Fakültemizde misafir öğrenci olan öğrenciler.

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağış Yerleşkesi (Bigadiç yolu üzeri 17. km) 10145, BALIKESİR

Tel:+ 90 266 612 10 00 / + 90 266 612 12 78 Faks: +90 266 612 12 15
E-posta adresi: fef@balikesir.edu.tr