Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) Üzerinden Elektronik İmzalı Belge Talepleri Hakkında Duyuru

• 2020-03-12

Aktif dönemde ders kaydı onaylanmış öğrencilerimiz,

Öğrenci Belgesini E-Devlet veya Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden

Öğrenci Belgesini (Türkçe ve İngilizce)-Transkript Belgesini-Disiplin Durum Belgesini  ise Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden

Elektronik İmzalı olarak alabilirler.

• https://obs.balikesir.edu.tr/ adresinden öğrenci girişine tıklanarak sisteme giriş yapılır daha sonra açılan ekranda sol tarafta yer alan menüden Kullanıcı işlemleri>Belge Talebi sekmesini takip ederek elektronik imzalı belge talep edilir.
  • Talep ettiğiniz belge onaylandıktan sonra talep ettiğiniz belgenin yanında Belge Göster butonu aktif hale gelecektir.  Belge Göster butonuna tıklanarak  belgenin çıktısı alınır.
  • Belgeler elektronik imzalı olarak sistem üzerinden verilecek olup belge ile ilgili doğrulama kodu sayfanın altında yer alacaktır. Ayrıca imzaya ve mühüre gerek yoktur.

Öğrenci Otomasyon Sistemi Üzerinden Elektronik Belge Talebinde Bulunamayacak Öğrenciler:

- Bulunduğu dönemde kayıt yenilememiş ve harç ücretini yatırmamış öğrenciler.

- Farabi ve Erasmus ile Fakültemizde misafir öğrenci olan öğrenciler.

İletişim