MAZERET SINAVLARI (2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ara Sınavlarına geçerli nedenlerle katılamayan öğrenciler için)
  • 2021-04-29

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ara Sınavları (Vize) 03-09 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ara sınavlara giremeyen öğrenciler için Mazeret Sınavları yapılacaktır. Fakültemizde Mazeret Sınavları  14-18 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. (tüm sınavlar sınavın şekli ne olursa olsun 18 Haziran 2021 tarihinde bitirilecektir.)

Ancak mazeret sınavlarına; Fakülte Yönetim Kurulumuzun geçerli sayacağı  (hastalık, yakınların ölümü, sistemsel arıza veya internet sağlayıcılarındaki yetersizlikler gibi)   gerekçelerle ara sınavlara giremeyen ve ilgili mazeret belgesiyle Fakültemize başvuran öğrenciler katılabilecektir.

ÖNEMLİ: Sistemsel arıza veya internet sağlayıcılarındaki yetersizlikler nedeniyle sınava katılamayan öğrenciler sınav sayfasının açılmadığını gösteren görüntüyü gerekçe olarak sunmak için kaydetmelidirler.

ARA SINAV MAZERET SINAV TALEPLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

1- Fakültemizde Mazeret Sınavları 14-18 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. (tüm sınavlar sınavın şekli ne olursa olsun 18 Haziran 2021 tarihinde bitirilecektir.)

2- Sistemsel arıza veya internet sağlayıcılarındaki yetersizlikler nedeniyle mazeret sınav hakkı talep edecek öğrencilerin; mazeret sınavı talep dilekçesini doldurarak ekine sınav sayfasının açılmadığını gösteren ekran görüntüsünü ekleyerek en geç 18 Mayıs 2021  günü mesai bitimine (16:00) kadar fef@balikesir.edu.tr adresine mail yolu ile göndermeleri gerekmektedir.Sağlık raporlarının Sağlık Ocaklarından, Aile Hekimlerinden ya da Hastane olarak faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarından alınması gerekmektedir. (Muayenehane, sağlık merkezi, tıp merkezi vb. etiketlerle faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarının verdiği raporlar kabul edilmemektedir)

4- Mazeret sınavı dilekçesi doldurulmadan ve dilekçe ekine mazeretini kanıtlayıcı belge eklemeden yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Mazeret Sınavı Talep Dilekçesine buradan ulaşabilirsiniz.

* Mazeret sınav programları 31 Mayıs 2021 tarihinden sonra Bölümlerin Web sayfalarında ilan edilecektir.

* Mazeret sınavlarında kullanılacak ölçme teknikleri (test, açık uçlu soru- proje, bitirme çalışması gibi dersler için ödev-) dersin niteliğine göre dersi veren öğretim elemanı tarafından belirlenecek ve öğrencilerine duyurulacaktır.

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağış Yerleşkesi (Bigadiç yolu üzeri 17. km) 10145, BALIKESİR

Tel:+ 90 266 612 10 00 / + 90 266 612 12 78 Faks: +90 266 612 12 15
E-posta adresi: fef@balikesir.edu.tr