Yaz Okulu Başvuru Süreçleri
  • 2020-07-08

A.  Balıkesir Üniversitesi'nde 2019-2020 Yaz Okulu

Balıkesir Üniversitesi aktif öğrencileri kendi kayıtlı oldukları Fakülte / Yüksekokul / Meslek Yüksekokullarında Yaz Öğretiminde açılması planlanan dersler aşağıdaki linkten görebilirler. Öğrenciler ilan edilen derslerden almak istediklerine Balıkesir Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi https://obs.balikesir.edu.tr üzerinden 13-16 Temmuz 2020 tarihler arasında kayıt yaptıracaklar; seçtikleri dersler için sistemde karşılarına çıkan ücreti Halk Bankasına İnternet, ATM veya şubeler yoluyla yatıracaklar ve seçtikleri dersleri onaylayacaklardır.

Ayrıntılı bilgi ve süreçler için fakültemiz web sayfasındaki duyuruya bakınız:  http://www.balikesir.edu.tr/site/birim-duyuru/iktisadi-ve-idari-bilimler-fakultesi-2648

B. Başka Üniversitelerden Ders Alma

Balıkesir Üniversitesi öğrencileri, diğer üniversitelerden de ders alabilirler.

a) Öğrencilerimizin ders alacağı başka üniversitelerin bölüm ve programlarının taban puanları Üniversitemizin aynı bölüm/programlarının taban puanına eşit veya yüksek ise öğrencilerimizin diğer üniversitelerden ders almak için bölümlerine dilekçe ile bilgi vermesi yeterlidir.

b) Ders alınacak Üniversitelerin ilgili bölümlerinin/programlarının taban puanları Üniversitemizin ilgili bölümlerinin ve programlarının taban puanlarından düşük ise öğrencilerimizin diğer üniversitelerden almak istedikleri dersleri içerik ve kredi uygunluğu bakımından bölümlerine onaylatmaları gerekir.

Dilekçe Formu (Link)

ÖNEMLİ NOT: Covid-19 Pandemi sürecinde öğrencilerimizin dilekçe vermek veya ders içerik/kredi onayı almak için şahsen gelmeleri sorun olacağından bu döneme mahsus olarak İktisat Bölümü öğrencileri dilekçelerini imzalı olarak tarayıp bölüm başkanlığına ait iktisat@balikesir.edu.tr  e-mail adresine göndereceklerdir. Ders içeriği/kredi onayı almak isteyen öğrencilerimiz de almak istedikleri derslerin içeriklerini ve kredilerini tarayıp belirtilen e-mail adresine göndereceklerdir. Bölüm Başkanlığı uygun olup olmadığı hakkında gelen e-maile cevap vereceklerdir.

C. Başka Üniversite Öğrencilerinin Üniversitemizden Ders Alması

Başka üniversite öğrencileri kendi üniversitelerinden gerekli uygunluk şartlarını sağlamaları halinde üniversitemizden ders alabilirler. Bu öğrencilerin izlemesi gereken yol BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ TAKVİMİ ve UYGULAMA KILAVUZU'nda açıklanmıştır.

Diğer üniversite öğrencileri almak istedikleri derslerin içeriklerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirler.

Ders İçerikleri Linki - 1  (İktisat Bölümü)

Ders İçerikleri Linki -2  (Tüm Bölümler)

Not: İktisat Bölümü tarafından diğer üniversite öğrencilerine posta veya e-mail yoluyla onaylı ders içeriği gönderilmemektedir.

İİBF Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi Bigadiç Yolu üzeri 17. km 10145 Balikesir

+90.266.249 65 35 / 249 04 64
iibf@balikesir.edu.tr