Covid-19 salgını - E-Öğrenme
  • 2020-03-24

Sevgili Öğrencilerimiz,

Çin’de başlayan ve tüm dünyayı saran Covid-19 salgını nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerimize 3 hafta ara verildiği ilan edilmişti. Gelişmelere bakıldığında 3 haftalık süre bitiminden sonra da bir süre daha bir araya gelemeyeceğimiz anlaşılmaktadır.

Yaşadığımız bu süreçte elbette önceliğimiz
sağlığımızı korumaktır, ama ilelebet böyle yaşamayacağız ve bunu atlatacağız. Bu salgın ile mücadelenin en önemli bileşeni zorunlu olmadıkça EVDE KALMAK, sosyal anlamda kendimizi diğer insanlardan TECRİT etmektir.

Bu esnada eğitim ortamından kopmamak gerekir. Eğitim, kişinin beliren ihtiyaçlar doğrultusunda kendini yetiştirme sürecidir. Bu bağlamda, mevcut şartlar altında derslerimizden uzak kalmamak gerekir.  Alınan bilgilere göre üniversitemizdeki teorik derslerin Uzaktan Eğitim Yolu ile verilmesi için çalışmalar devam etmektedir.  Üniversitemizde sağlıklı bir e-öğrenim ortamı hazırlamak için yaklaşık iki haftalık bir zamana  ihtiyaç olduğu bildirilmektedir.

Teorik dersler için tahminen 6 Nisan haftası e-öğrenme sistemine başlayacağız. Uygulamalı dersler ise yazın yaz okulunda olduğu gibi sıkıştırılmış bir şekilde düzenleme yapılması düşünülmektedir.  Sınavlar ile ilgili şimdilik biz düzenleme söz konusu değildir. Bu konuda gelişme olduğunda sizlere bilgi verilecektir.  Gelişmeleri web sayfamız ve resmi sosyal medya sayfamız aracılığı ile sizlere ulaştıracağımızı biliniz.

Sosyal medyada zaman zaman farklı ses kayıtları ve çeşitli bilgiler yayılabilmektedir. Üniversite resmi hesaplarında ve web sayfasında belirtilmedikçe bu tür ses kayıtlarına ve bilgilere lütfen itibar etmeyiniz.

Bu süreçte moralinizi yüksek tutunuz. Kitap okuyun, mesleki yazılımları öğrenmeye ve mevcut bilgilerinizi geliştirmeye çalışın. Dönem başından bu yana gördüğünüz dersleri tekrarlayın ve farklı kaynaklar ile karşılaştırın, ödevlerinizi ve projelerinizi yapmaya devam edin.

En kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde bir araya gelebilmek dileği ile sevgiyle kalın, sağlıkla kalın.

Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığı

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Ek Bina Makine Mühendisliği Bölümü 10145 Altıeylül / Balıkesir

makine@balikesir.edu.tr