MAZERET SINAVLARI (2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ara Sınavlarına geçerli nedenlerle katılamayan öğrenciler için)
  • 2020-12-04

Ara sınavlara giremeyen öğrenciler için Mazeret Sınavları yapılacaktır. Fakültemizde Mazeret Sınavları 11-15 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. (tüm sınavlar sınavın şekli ne olursa olsun 15 Ocak 2021 tarihinde bitirilecektir.)

Ancak mazeret sınavlarına; Fakülte Yönetim Kurulumuzun geçerli sayacağı  (hastalık, yakınların ölümü, sistemsel arıza veya internet sağlayıcılarındaki yetersizlikler gibi)   gerekçelerle ara sınavlara giremeyen ve ilgili mazeret belgesiyle Fakültemize başvuran öğrenciler katılabilecektir.

ÖNEMLİ: Sistemsel arıza veya internet sağlayıcılarındaki yetersizlikler nedeniyle sınava katılamayan öğrenciler sınav sayfasının açılmadığını gösteren görüntüyü gerekçe olarak sunmak için kaydetmelidirler.

ARA SINAV MAZERET SINAV TALEPLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

1- Fakültemizde Mazeret Sınavları 11-15 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. (tüm sınavlar sınavın şekli ne olursa olsun 15 Ocak 2021 tarihinde bitirilecektir.)

2Sistemsel arıza veya internet sağlayıcılarındaki yetersizlikler nedeniyle mazeret sınav hakkı talep edecek öğrencilerin; mazeret sınavı talep dilekçesini (http://www.balikesir.edu.tr/bau_yonetim/yukleme/birim/266/mazeret%20sinavi%20dilekcesi.docx) doldurarak ekine sınav sayfasının açılmadığını gösteren ekran görüntüsünü ekleyerek en geç 14 Aralık 2020 Pazartesi günü mesai bitimine (17:00) kadar mim_akademik@balikesir.edu.tr adresine mail yolu ile göndermeleri gerekmektedir.

3- Sağlık sorunları sebebiyle mazeret sınav hakkı talep edecek öğrencilerin; mazeret sınavı talep dilekçesini doldurarak ekine sağlık raporlarını ekleyerek en geç 14 Aralık 2020 Pazartesi günü mesai bitimine (17:00) kadar  mim_akademik@balikesir.edu.tr  adresine mail yolu ile göndermeleri gerekmektedir.

Sağlık raporlarının Sağlık Ocaklarından, Aile Hekimlerinden ya da Hastane olarak faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarından alınması gerekmektedir. (Muayenehane, sağlık merkezi, tıp merkezi vb. etiketlerle faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarının verdiği raporlar kabul edilmemektedir.)

4- Mazeret sınavı dilekçesi doldurulmadan ve dilekçe ekine mazeretini kanıtlayıcı belge eklenmeden yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

* Mazeret sınav programları 31 Aralık 2020 tarihinden sonra Bölümlerin Web sayfalarında ilan edilecektir.

*Başvuru sırasında teknik aksaklıklardan kaynaklı mağduriyetten Fakülte/Bölüm sorumlu değildir.

* Mazeret sınavlarında kullanılacak ölçme teknikleri (test, açık uçlu soru- proje, bitirme çalışması gibi dersler için ödev vb.) dersin niteliğine göre dersi veren öğretim elemanı tarafından belirlenecektir. İlgili öğretim elemanları ile iletişime geçiniz.

NOT: Mazeret sınavı talep dilekçesinin ve ilgili belgelerin orjinallerinin posta yolu ile Mimarlık Fakültesi Dekanlığına gönderilmesi gerekmektedir.