Azami süre sonu-Hiç alınmayan dersler hk.
  • 2022-09-09

2021-2022 Eğitim-Öğretim BAHAR dönemi sonunda azami süresini (7 yıl) dolduran öğrenciler; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44. üncü maddesinin (c) bendinde “Azami süreler sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir…" hükmü çerçevesinde azami sürelerini tamamlayan öğrenciler,

FF ve DZ notlu dersleri için

05-06 Eylül 2022 tarihlerinde, Azami Süre 1. Ek Sınavları

08-09 Eylül 2022 tarihlerinde, Azami Süre 2. Ek Sınavları

Fakültemiz tarafından yapılmıştır.

Yüksek Öğretim Kurulunun 05.09.2022 tarih, 172795 sayı ve Azami Süre / Ek Sınav konulu yazısı gereği azami süresini dolduran öğrencilerin hiç almadıkları derslerden de Ek Sınav hakkından yararlanması gerektiğini belirten yazısı gereği, azami süresini dolduran öğrencilerin sadece hiç almadıkları dersler için Ek Sınavlar yapılacaktır.

Hiç Alınmayan Derslerin Azami Süre Sonu Sınav Başvuru Tarihleri ve Sınav Tarihleri aşağıda belirtilmiştir.

Hiç Alınmayan Dersler İçin Azami Süre Sonu Sınavlarına Girecek Öğrencilerin İsimlerinin İlan Edilmesi - 14 Eylül 2022

Hiç Alınmayan Dersler İçin Azami Süre Sonu 1. Ek Sınav Başvuru Tarihi: 15 Eylül 2022

Hiç Alınmayan Dersler İçin Azami Süre Sonu 1. Ek Sınav Tarihleri - 19-20 Eylül 2022

Hiç Alınmayan Dersler İçin Azami Süre Sonu 2. Ek Sınav Başvuru Tarihi - 21 Eylül 2022

Hiç Alınmayan Dersler İçin Azami Süre Sonu 2. Ek Sınav Tarihleri - 22-23 Eylül 2022

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Azami Öğrenim Süresini Dolduran Öğrencilerden Hiç Almadıkları Derslerden Sınava Gireceklerin Listesine buradan ulaşabilirsiniz.

* Azami süre sonu ek sınavlar sonunda, kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmek için başarısız ders sayısını, hiç almadığı ve devam koşulunu yerine getirmediği dersler de dahil olmak üzere 5 (beş) derse indiremeyen öğrencinin Fakülte/Üniversite ile ilişiği kesilir.

* Azami süre sonunda, ek sınavlara girmeyen öğrencilerin de kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmek için başarısız ders sayısı, hiç almadığı ve devam koşulunu yerine getirmediği dersler de dahil olmak üzere 5 (beş) dersten fazla olan öğrencinin Fakülte/Üniversite ile ilişiği kesilir.

Azami Öğrenim Süre Sonu Uygulama Esasları ile ilgili Kanun ve Yönetmelik maddelerine buradan ulaşabilirsiniz.

Sınavlar yüz yüze yapılacaktır - Sınav Programları Bölümlerin Web sayfasında ilan edilecektir - Başvurular OBS den yapılacaktır- Başvuru koşulları ve başvuru işlemleri ile ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir.

BAŞVURU KOŞULLARI VE UYGULAMA ESASLARI

1. Azami süre sonunda sınav haklarından faydalanmak isteyen öğrenciler, ilan edilen tarihler arasında Öğrenci Bilgi Sistemi ile (https://obs.balikesir.edu.tr/) başvururlar. Sınav haklarından faydalanmak için başvuruda bulunmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar.  Azami süre sonu ek sınavları için mazeret sınavı açılmaz.
  2.  Sınavlara esas yer ve saat bilgileri ilgili Bölümler tarafından belirlenir ve web sayfasında ilan edilir. Sınavların katkısı %100 olup başarı notunun DD ve bunun üzerinde olması gerekir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

1. Başvurular ilan edilen tarihlerde online olarak https://obs.balikesir.edu.tr/ adresinden alınacaktır.
  2. Öğrenciler belirlenen tarihler arasında sisteme giriş yapılıp Ek Sınav Başvuru V2 menüsünden başvuru yapacaktır.
  3. Başvuru sonrasında öğrenci başvuru formunu çıktı alarak saklamak zorundadır. Yüz yüze sınavlarda bu başvuru formunun sınava getirilmesi zorunludur.
  4. Ek Sınavlar yüz yüze yapılacaktır.