E-Devletten Barkodlu Belge Hizmetleri hk.
  • 2020-02-17

e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan barkodlu belge hizmetleriyle, ilgili kurumlara gitmeksizin, ihtiyaç duyduğunuz belgeleri (adli sicil belgesi, askerlik durum belgesi, öğrenci belgesi gibi) resmi açıdan geçerli olacak şekilde, yani barkodlu olarak alabilirsiniz. Söz konusu belgeleri ibraz edeceğiniz kurumlar, “Belge Doğrulama Hizmeti” aracılığıyla, e-Devlet Kapısı üzerinden veya akıllı telefonlara indirilecek karekod (QR kodu) uygulamasıyla da belgenin doğruluğunu kontrol edebilir.

E-Devletten Öğrenci Belgesi Nasıl Alınır?
Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bağlı üniversite, yüksek okul, açıköğretim fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler, öğrenci belgelerini e-Devlet Kapısı uygulamasını kullanarak alabilirler.

Mezun durumundaki öğrencilerin e-Devlet diploma sorgulama işlemini de bu yolla yapabilmeleri mümkün.

E-devlet Öğrenci Belgesi Geçerli mi?
E-devletten alınan öğrenci belgesi, elektronik imzalıdır. Bu belgeyi tüm resmi kurum ve kuruluşlarda kullanabilirsiniz. Belgenin üzerinde bulunan barkod numarası, belgeyi teslim ettiğiniz kurum tarafından sorgulanabilir ve böylece doğruluğu anlaşılabilir.

Bazı kurumların istediği belgeler, özel bir açıklama gerektiriyor olabilir. Bu durumda öğrenci belgesini okulunuzun öğrenci işlerinden almalısınız. Öğrenci işlerinden belge almak için bizzat başvuruda bulunmanız ya da belgeyi sizin için alacak kişiye noter vekaleti vermeniz gerekir. Özel bir açıklama gerektirmeyen öğrenim belgelerini başvuruda bulunduğunuz gün hemen alabilirsiniz.  Bu şekilde hazırlanan öğrenci belgesini sadece kendiniz, kimliğinizi göstererek alabilirsiniz.

Dekanlık