KYK Burs Başvurusu
  • 2020-11-09

KYK BURSU

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından Üniversitemize ayrılan kontenjandan öğrenci sayımıza göre Fakültemize 7 (yedi) adet burs tahsis edilmiştir. Burstan yararlanmak isteyen öğrencilerimizin EK’te belirtilen Burs Müracaat Formunu ve istenilen belgeleri eksiksiz hazırlayarak 11.11.2020 tarihi mesai bitimine kadar nef@balikesir.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra gelen başvurular kabul edilmeyecektir.

Burstan yararlanabilecek öğrenciler,

• Lisans öğrencileri,

• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

• ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

• Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,

burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Burstan yararlanamayacak olan öğrenciler

o Kurumdan burs ya da öğrenim kredisi alan öğrenciler,

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

• Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,