Yaz stajları hakkında bilgilendirme
  • 2024-03-21

1) Zorunlu Staj: Öğrencinin kayıtlı olduğu bölümün müfredat programında ders olarak belirtilen, mezun olması için başarı ile tamamlaması gereken stajdır. Zorunlu Stajı olan bölümlerde staj süresi 30 iş günüdür. Staj öğrencinin eğitim öğretim gördüğü bölümün iş alanı ile ilgili olmalıdır. Öğrenciler zorunlu stajlarını, tabi oldukları eğitim-öğretim programı süresince 6'ıncı Yarıyıl sonundan itibaren yaz tatilleri içinde Bölümlerin Dekanlık ile birlikte belirleyeceği staj dönemlerinde yapmakla ve başarıyla tamamlamakla yükümlüdürler. Staj süresi bir seferde ve aynı iş yerinde tamamlanır. Resmi tatil ilan edilen günlerde ve eğitim-öğretimin devam ettiği dönemlerde staj yapılamaz. Yaz Okulunda ders alan öğrenciler Yaz Okulu dersleri süresince staj yapamaz. Zorunlu stajlar Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Staj Yönergesine göre yürütülür.

 

2) Yaz stajlarınız için iki dönem belirlenmiştir:

 

1. Dönem Staj Başlama ve Bitiş Tarihleri: 1 Temmuz 2024 - 12 Ağustos 2024

2. Dönem Staj Başlama ve Bitiş Tarihleri: 29 Temmuz 2024 - 9 Eylül 2024

 

3) Seçtiğiniz tarih aralığında staj yapmak istediğiniz kurum ile anlaşarak zorunlu staj formu ve SPAS Müstehaklık Sorgulama belgesi çıktısını bölüm staj komisyonu üyelerine (Dr. Öğr. Üyesi Şerife İnci Şalvarlı ve Dr. Öğr. Üyesi Elvan Kiremitçi Canıöz) imzalatmanız ve teslim etmeniz gerekmektedir.

 

Zorunlu staj formu örneği bölümümüz web sayfasında yer almaktadır. SPAS Müstehaklık Sorgulama belgesi ise, staj başlamadan 20 gün önce e-devlet üzerinden alınmaktadır.

Adres

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağış Yerleşkesi (Bigadiç yolu üzeri 17. km) 10145, BALIKESİR

İletişim


Bizi Takip Edin: