Diğer Üniversitelerden Ders Almak İsteyen Öğrenciler İçin Dilekçe ve Onay İşlemleri
  • 2020-07-03

Bilindiği gibi Üniversitemiz öğrencileri, başka üniversitelerin yaz okullarından ders alabilmektedirler. Ancak yaşadığımız kovid 19 pandemi sürecinde öğrencilerimizin dilekçelerini teslim etmek veya alacakları dersleri içerik ve kredi bakımından onaylatmak için Üniversitemize/ilgili bölümlerimize şahsen gelmeleri ciddi sorun oluşturacaktır. Bu yüzden Rektörlüğümüz sadece 2019-2020 yaz dönemine mahsus olmak üzere şöyle bir yol izleyecektir;

Diğer üniversitelerden ders almak isteyen BAUN öğrencileri için yapılması gerekenler;

1. Eğer ders almak istediğiniz üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne giriş taban puanı sizin BAUN Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne giriş yılınızdaki taban puanına eşit veya yüksek ise, ders içeriği eklemenize gerek yoktur, sadece dilekçe yazıp imzaladıktan sonra belgeyi taratıp (ya da -net biçimde- okunaklı olacak şekilde fotoğrafını çekerek) diğer ekleri de ekleyerek sercan.ceylan@balikesir.edu.tr adresine mail atmanız gerekmektedir.
  2. Eğer ders almak istediğiniz üniversitenin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne giriş taban puanı sizin BAUN Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne giriş yılınızdaki taban puanından düşük ise, dilekçe yazıp imzaladıktan sonra belgeyi taratıp (ya da fotoğrafını okunaklı olacak şekilde çekip), almak istediğiniz dersin içerik (Bologna) bilgisi (websayfalarından PDF olarak kaydedilmelidir) ve diğer ekler ile beraber sercan.ceylan@balikesir.edu.tr adresine mail atmanız gerekmektedir.
  3. Bölüm Başkanlığı, bu içerikleri ve krediyi uygun bulursa, "uygundur"; uygun bulmazsa "uygun değildir" şeklinde gelen e-postaya cevap verecektir.

Not: Öğrenci, bölümden gelen cevaba göre ilgili maili ve dilekçesini dijital ortamda güvenle saklamakla ve gerekli durumlarda bunu ispat etmekle yükümlüdür.

Not: BAUN TDE Bölümü Ders İçerikleri (Bilgi Paketi) için tıklayınız.

Not: Dilekçe Örneği İçin Tıklayınız.

Fen-Edebiyat Fakültesi Çağış Yerleşkesi 10145 Balikesir

+ 90 266 612 10 00