TÖMER TÜRKÇE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI DUYURUSU
  • 2022-05-10

TÖMER TÜRKÇE YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVI DUYURUSU

Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 20 Mayıs 2022 tarihinde Türkçe Yeterlik ve Tespit Sınavı yapılacaktır. Bu sınava başvuru ücreti 250 TL’dir. Bu sınava üniversite öğrencilerinin yanı sıra Türkçe yeterliğini belgelemek isteyen herkes başvurabilir. Sınav başvurusuna gelinirken sınav başvuru ücretini Balıkesir Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün T.C. Halk Bankası Balıkesir şubesi TR42 0001 2009 2410 0044 1000 69 nolu hesabına yatırıldığını gösteren dekont ile gelinmesi gerekmektedir. (para yatırılırken açıklamada TÖMER TÜRKÇE YETERLİK SINAV ÜCRETİ olarak bildirim yapmayı unutmayınız!). Sınavla ilgili diğer bilgiler aşağıdadır.

Sınav Başvuru Tarihi: 10 Mayıs 2022 – 18 Mayıs 2022 (Not: Sınav başvuru tarihi bittikten sonra yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.)

Sınav Başvuru Yeri: Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Spor Bilimleri Fakültesi binası giriş kat .

Başvuru için gerekli belgeler:

1. Öğrenci belgesi (1 adet) (Öğrenci olmayanlar hariç)

2. Pasaportunuzda fotoğrafınızın bulunduğu sayfa ile vize kaşesinin bulunduğu sayfaların fotokopisi (birer adet)

3. Sınav başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren dekont

4. Kimlik belgesi

Sınav Tarihi: 20 Mayıs 2022

Sınav Yeri: Spor Bilimleri Fakültesi Binası/TÖMER

Sınav Saati: 10.00 - 12.30 arası yazılı sınav, 13.00 konuşma sınavı

Balıkesir Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Necatibey Eğitim Fakültesi B Blok Kat: 3 Dinkçiler Mah. Soma Cad. Merkez/BALIKESİR