2022 - Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavı
  • 2022-08-18

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında

ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Ortak Zorunlu Yabancı Dil I-II İngilizce Dersi Muafiyet Sınavı 01 Ekim 2022 tarihinde Saat: 11:00’de online (çevrimiçi) yapılacaktır.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında yeni kayıt yaptıran ve Yabancı Dil-I ve Yabancı Dil II dersini alacak olan tüm öğrencilerimize (başvuru yapılmaksızın) Ortak Zorunlu Yabancı Dil I-II İngilizce Dersi Muafiyet Sınavı tanımlanacaktır. Turizm Fakültesi öğrencileri, Necatibey Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünü kazanmış ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, yatay geçiş veya dikey geçişle gelen öğrencilerin yanı sıra halen 2.3.4. sınıflarda eğitim görmekte olan öğrenciler ve öğrenci affıyla gelen öğrenciler bu sınava giremezler.

* Sınav Microsoft Teams Programı üzerinden uygulanacaktır.

*Sınava girip 60 (Altmış) puan ve üzeri alanlar Ortak Zorunlu Yabancı Dil İngilizce I-II dersinden muaf olacaklardır.

*Sınava giremeyen ya da girmek istemeyen öğrencilerimiz Ortak Zorunlu Yabancı Dil İngilizce I-II dersi için Eğitim-Öğretimine devam edecek, dersin değerlendirilmesi için Vize, Final ve Bütünleme sınavlarından sorumlu olacaklardır.

Ortak Zorunlu Yabancı Dil I-II İngilizce Dersi Muafiyet Sınavının Uygulanması:

Sınav Tarihi                      :  01 Ekim 2022

Sınav Saati                       : 11.00 (Türkiye Saati)

Sınav Süresi                     : 50 Dakika

Sınav Uygulama Şekli     : Online (Çevrimiçi)

Dinkçiler Mah. Soma Cad. Merkez/BALIKESİR

yabdil@balikesir.edu.tr