Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavına Katılacak Öğrencilerimizin Dikkatine!
  • 2020-10-05

ZORUNLU YABANCI DİL DERSİ MUAFİYET SINAVINA BAŞVURACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Üniversitemizde Zorunlu Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden muaf olmak isteyen öğrencilerimize yönelik olarak yapılması planlanan  “Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı” COVİD-19 Pandemi süreci nedeniyle online olarak uygulanacaktır.

Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Hakkında:

1. Üniversitemize bağlı tüm Fakülte ve Yüksekokulara yeni kayıt yaptıran, ilk kez Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II dersi alacak öğrencilere yönelik olarak yapılan bir sınavdır ve öğrenciler bu haktan bir kez yararlanırlar.
  2. Muafiyet Sınavı öğrenciye zorunlu tutulmamaktadır, öğrenci kendi isteği doğrultusunda sınava girer.
  3. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında YDI1101 ve YDI1201 Ders Kodlu Yabancı Dil derslerinden muafiyet için:  Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 17/1 maddesi uyarınca öğrencinin muafiyet sınavlarında başarılı sayılması için en az CC notu alması gerekir.
  4. Sınav sonucunda en az CC notu (60 puan) ve üzeri alan öğrenciler dersten muaf olurlar ve transkriptlerine muafiyet notu işlenir.
  5. Sınav sonucunda en az CC notu (60 puan) altı alan öğrenciler eğitim-öğretim yılı boyunca dersi almaya devam ederler ve dönemde yapılan değerlendirmelerde (vize-final sınavları) aldıkları notlar transkriptlerine işlenir.

Yabancı Dil Muafiyet Sınavının Uygulanması:

Son Başvuru Tarihi        : 18 Ekim 2020

Sınav Tarihi        : 23 Ekim 2020

Sınav Saati          : 11:00-17:00  (Başvuru sayısına göre sınav grupları oluşturulacaktır.)

Sınav Süresi        :30 Dakika

Başvuru yapmak için tıklayın

*Sınava girecek öğrencilerin hangi saatte sınava gireceklerine ilişkin liste 22 Ekim 2020 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasında ilan edilecektir.

*Muafiyet Sınavı Üniversitemizin Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) üzerinden online olarak yapılacak olup sınava erişim adresi ve sınav kuralları 22 Ekim 2020 tarihinde Yabancı Diller web sayfasında ilan edilecektir.

*Sınava giren öğrencilerin Muafiyet Sınavı sonuçları öğrencinin kayıtlı bulunduğu Fakülte Dekanlığına/Yüksekokul Müdürlüğüne 28 Ekim 2020 tarihinde gönderilecektir.

Öğrencilerimizin sınav sonuçları için Yüksekokulumuzun web sayfasını takip etmelerini önemle rica ederiz.

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

Dinkçiler Mah. Soma Cad. Merkez/BALIKESİR