Güncel Duyuru! Ortak Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavı
  • 2021-09-29

ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

30 Eylül 2021 tarihinde online (çevrimiçi) olarak yapılacak olan İngilizce Muafiyet Sınavına katılım için başvuru yapamayan öğrencilerimizin mağdur olmamaları için 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında yeni kayıt yaptıran ve Yabancı Dil-I ve Yabancı Dil II dersini alacak olan tüm öğrencilerimize (başvuru yapıp yapmadığına bakılmaksızın) İngilizce Muafiyet Sınavı tanımlanmıştır.

* Sınav  Microsoft Teams programı üzerinden uygulanacaktır.

*Sınava girip 60 (Altmış) puan ve üzeri puan alanlar Ortak Zorunlu Yabancı Dil dersinden muaf olacaklardır.

*Sınava giremeyen ya da girmek istemeyen öğrencilerimiz Ortak Zorunlu Yabancı Dil dersi için eğitim-öğretimine devam edecek, dersin değerlendirilmesi için vize ve final sınavlarından sorumlu olacaklardır.

Yabancı Dil Muafiyet Sınavının Uygulanması:

Sınav Tarihi                        : 03 Ekim 2021

Sınav Saati                         : 11:00

Sınav Süresi                      :60 Dakika

****Sınavın Uygulanmasına ilişkin yönerge ve Sınav ile ilgili ayrıntılı bilgilendirme için duyuru metninin tamamını okuyunuz.

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL İNGİLİZCE DERSİ MUAFİYET SINAVINA GİRECEK  ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Üniversitemizde Ortak Zorunlu Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden muaf olmak isteyen öğrencilerimize yönelik olarak yapılması planlanan  “Ortak Zorunlu Yabancı Dil İngilizce Dersi Muafiyet Sınavı” COVİD-19 Pandemi süreci nedeniyle online (Çevirimiçi) olarak uygulanacaktır.

Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Hakkında:

1. Üniversitemize bağlı tüm Fakülte ve Yüksekokullara yeni kayıt yaptıran, ilk kez Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II dersi alacak öğrencilere yönelik olarak yapılan bir sınavdır ve öğrenciler bu haktan bir kez yararlanırlar.
  2. Muafiyet Sınavı öğrenciye zorunlu tutulmamaktadır, öğrenci kendi isteği doğrultusunda sınava girer.
  3. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında YDI1101 ve YDI1201 Ders Kodlu Yabancı Dil derslerinden muafiyet için:  Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 17/1 maddesi uyarınca öğrencinin muafiyet sınavlarında başarılı sayılması için en az CC notu alması gerekir.
  4. Sınav sonucunda en az CC notu (60 puan) ve üzeri alan öğrenciler dersten muaf olurlar ve transkriptlerine muafiyet notu işlenir.
  5. Sınav sonucunda en az CC notu (60 puan) altı alan öğrenciler eğitim-öğretim yılı boyunca dersi almaya devam ederler ve dönemde yapılan değerlendirmelerde (vize-final sınavları) aldıkları notlar transkriptlerine işlenir.
  6. Turizm Fakültesi, Necatibey Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünü kazanmış ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, yatay geçiş veya dikey geçişle gelen öğrencilerin yanı sıra halen 2.3.4. sınıflarda eğitim görmekte olan öğrenciler bu sınava giremezler.

SINAVA GİRECEK ADAYLARIN DİKKAT EDECEĞİ HUSUSLAR:

1.ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL İNGİLİZCE MUAFİYET SINAVI 03.10.2021 Pazar günü saat 11.00’de (GMT+3) Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından MICROSOFT TEAMS üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır.

2.Her aday 03.10.2021 Pazar günü saat 10.30’da Microsoft Teams uygulamasına Balıkesir Üniversitesi kurum E-maili  (öğrencino@ogr.balikesir.edu.tr uzantılı) ve şifresi ile giriş yapacaktır.

3. Açılan Ekipler sayfasında Yabancı Dil I (İngilizce) Muafiyet Sınavı yer almaktadır. Her aday sınavdan önce ekibe atandığının kontrolünü sağlamalıdır.

***Atanmadığı ekibe giriş yapan ve/veya yanlışlığı fark etmeden giriş süresini kaçıran öğrencilerin sınava giriş yapamamaları öğrencinin sorumluluğundadır.

4.Saat 10.55 de Genel Kanalında “Sınav” linki yer alacak ve adaylar bu linke tıklamak suretiyle sınav ekranına erişebileceklerdir. Sınav ekranı saat tam 11.00’de aktif olacaktır.

6. Giriş yapıldığı halde bu sınavı görüntüleme yetkiniz yoktur gibi bir uyarı alırsanız;

a) Eğer masaüstü uygulaması veya mobil uygulamadan giriş yapıyorsanız oturumu kapatarak balikesir.edu.tr uzantılı kurumsal bilgileriniz ile giriş yapınız.

b) bir web tarayıcı üzerinden giriş yapıyorsanız tarayıcınızda “yeni gizli sekme” açarak teams.microsoft.com adresine balikesir.edu.tr uzantılı kurumsal bilgileriniz ile giriş yapınız.

7. İngilizce Muafiyet Sınavında 50 adet çoktan seçmeli soru yer almaktadır. Sınavı tamamladığınızda gönder tuşuna basmak suretiyle sınavınız tamamlanacaktır. Sınav süresi 60 dakikadır. Sınav saat tam 12.00 da otomatik olarak kapanacaktır. Bu yüzden yanıtlarınızı saat 12.00 dolmadan önce gönder butonuna basmanız son derece önemlidir. Aksi takdirde, sınavınız değerlendirilemeyecektir.

8. Sınavda verdiğiniz yanlış yanıtlar doğru yanıtları etkilememektedir.

9. Ortak Zorunlu Yabancı Dil İngilizce Muafiyet Sınavının Mazereti yoktur.

***Sınav sırasında yaşanacak her türlü teknik ve donanımsal sorun ya da aksaklıktan (internet veya elektrik kesintisi vb.) BAUN, UZEM ve YDYO sorumlu değildir.

10. Sınava giren her öğrenci Ortak Zorunlu Muafiyet Sınav Usul ve esaslarını kabul etmiş sayılır.

11. Sınav güvenliğini ihlal eden öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak ve haklarında yasal işlem başlatılacaktır.

**Sınav tarihine kadar yapılacak olan duyuruların Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfası ve Microsoft Teams üzerinden takip etmeniz önemle rica olunur.

Dinkçiler Mah. Soma Cad. Merkez/BALIKESİR

yabdil@balikesir.edu.tr