RE-YOU – Yenilenebilir Gençlik Enerjisi Projesi Odak Grup Görüşmesi

RE-YOU Projesi kapsamında “Güney Marmara Yenilenebilir Enerji Sektörü İstihdam Raporu” oluşturulması kapsamında ilgili raporu hazırlanmasından sorumlu uzman ve akademisyenler 13 Mayıs 2022 tarihinde Meslek Yüksekokulumuzu ziyaret etmiş ve öğrencilerimizle odak grup görüşmesi yapmıştır. Görüşmede öğrencilerimizin bu sektörde istihdam süreçleri hakkında bilgileri ve izlenimleri konu edilmiş, yürütülen proje ve proje kapsamındaki fırsatlar hakkında aktarımda bulunulmuştur.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Yenilenebilir Enerji sektörüne (Rüzgar – Güneş – Biyogaz) odaklanan RE-YOU projesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülmektedir. Proje kapsamında projenin ortakları olan Balıkesir Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde kapasite gelişimi sağlanması, yenilenebilir enerji konularında eğitim ve sertifika programları yürütecek iki merkezin kurulması amaçlanmaktadır. Projede 480 yeni mezunun ücretsiz olarak bu merkezlerden yararlanması, sertifikaları edinmesi ve sektördeki önemli firmalarda staj yapması söz konusudur. Bu sayede, üniversitelerin Mühendislik Fakülteleri ve Meslek Yüksek Okullarında, ilgili bölümlerde öğrenim gören kendi öğrencileri başta olmak üzere, yenilenebilir enerji sektöründe yer alacak işgücünü yetiştirme konusunda uzmanlaşması mümkün olacaktır.

Bu toplantı öğrencilerin Yenilenebilir Enerji Sektöründe istihdam fırsatlarını öğrenmeleri ve kariyer hedeflerinde dikkate almaları için bir fırsat oluşturmuştur. Toplantıdaki katılımları ve toplantı sonrasındaki ilgileri görüşmenin olumlu geçtiğini yansıtmıştır.

Proje kapsamında benzer faaliyetlere katılımlar ve projedeki uzmanlar/firmalar ile iş birliği devam edecektir.

Çağış Yerleşkesi 10145 / BALIKESİR

(266) 612 12 09 / 2 hat