Sındırgı ilçesine Teknik ve Kültürel Gezi Düzenlendi.

BAÜN Altınoluk Meslek Yüksekokulunda eğitim gören Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencilerine Sındırgı ilçesine teknik, sosyal ve kültürel bir etkinlik düzenlenmiştir. Etkinlik Altınoluk Meslek Yüksekokulu ve Sındırgı Belediyesi ortaklığı ile düzenlenmiştir. Etkinliğe 35 öğrencimiz ve öğretim elemanları katılmıştır. Yapılan etkinlikte öğrenciler Boya Bitkileri Dersinde gördüğü Yağcıbedir halısının yapımında kullanılan ve bitkilerden elde edilen bitkisel boyalar ile ilgili bilgi aldılar. Ayrıca Yağcıbedir Halısının yapımına dair detaylı bilgileri de öğrendiler. Kültürel gezi kapsamında ise öğrencilere; kaplıcalar, tarihi köprüleri, dünyaca ünlü yağcıbedir halıları, tarihi binaları başta olmak üzere çok sayıda doğallığını korumuş alanlar gezdirilmiştir.  Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Selami SELVİ; Sındırgı ilçesine yapılan teknik ve kültürel gezi süresince öğrencilerimize değerli bilgiler veren ve yakından ilgilenen Sındırgı Belediye Başkanı Sayın Ekrem YAVAŞ ’a, Başkan Yardımcısı Salih DURAK’a; kök boyama hakkında öğrencilerimize önemli bilgiler sunan Ramazan KARAKUŞ’a; teşekkürlerini iletmiştir. Yapılan etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son bulmuştur.