Southampton Üniversitesinin Yüksek Enerji Fiziği Araştırmalarında Balıkesir Üniversitesi Katkısı

Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Dr. Araştırma Görevlisi Yaşar Hiçyılmaz, uluslararası araştırma işbirliği kapsamında TUBİTAK destekli olarak Southampton Üniversitesinde görevlendirilmiştir. Bu kapsamda parçacık fizikçisi Dr. Yaşar Hiçyılmaz  bir yıl Southampton Yüksek Enerji Fiziği (SHEP) araştırma grubu ve Deney ve Teori (NExT) Enstitüsünde, Southampton’ın SHEP üyesi ve NExT Enstitü Müdürü Profesör Stefano Moretti ile birlikte çalışacak. Dr. Hiçyılmaz Southampton Üniversitesinin karanlık maddenin  karakterizasyonu ve yüksek enerjili parçacık fiziği konusundaki araştırmalarını güçlendirmek için CERN’deki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'ndan  elde edilen verileri kullanacak. Southampton Üniversitesi web sayfasında “Türk Bursu, Southampton'un yüksek enerji fiziği araştırmalarını güçlendirdi” başlığıyla çalışmaları ilan edilen Araştırma Görevlisi Dr. Yaşar Hiçyılmaz’ ı kutluyor Balıkesir Üniversitesinin adını duyurduğu için teşekkür ediyoruz.

Dr. Yasar Hicyilmaz

Haber linki

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağış Yerleşkesi (Bigadiç yolu üzeri 17. km) 10145, BALIKESİR

Tel:+ 90 266 612 10 00 / + 90 266 612 12 78 Faks: +90 266 612 12 15