Öğretim Üyelerimizin “AB” destekli Proje Başarısı

Avrupa Birliği Projeleri Destek Programları kapsamında yer alan M-ERA.NET 2019 yılı çağrısı kapsamında fakültemiz Fizik Bölümü’nden proje yürütücüsü Prof. Dr. Rıfat ÇAPAN, araştırmacılar, Prof. Dr. Matem ERDOĞANProf. Dr. İnci ÇAPAN ile birlikte burslu olarak 2 doktora öğrencisi “PATLAYICI VE TOKSİK BUHARLARIN OPTİK TESPİTİ İÇİN LÜMİNESANS METAL ORGANİK ÇERÇEVELER KULLANAN SENSÖR DİZİLERİ” adlı projeleriyle desteklenmiştir.

Çağrı kapsamında sunulan toplam 233 proje başvurusu arasından ülkemizden 4’ü Üniversite ve 2’si özel sektör olmak üzere 6 proje desteklenmiştir. İspanya Sevilla’da bulunan Universidad Pablo Olavide koordinatörlüğünde oluşturulan konsorsiyumda Balıkesir Üniversitesi ile birlikte University of Amsterdam, University of Cyprus ve İspanya’dan INDRA Sistemas S.A. firması bulunmaktadır.

Öğretim Üyelerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağış Yerleşkesi (Bigadiç yolu üzeri 17. km) 10145, BALIKESİR

Tel:+ 90 266 612 10 00 / + 90 266 612 12 78 Faks: +90 266 612 12 15
E-posta adresi: fef@balikesir.edu.tr