SAVTEK İSTANBUL KOMPOZİT FUARI GEZİSİ

SAVTEK olarak Kompozit fuarına gezi düzenledik. Kısaca;

Birbirinden farklı kimyasal, fiziksel veya biyolojik özellikleri olan iki veya daha fazla malzemeyi bir araya getirerek hazırlanan yeni malzemeye verilen isim kompozittir.

Malzemeleri birleştirmek için eritme, kaynatma veya kullanılan başka işlemden sonra bir araya getirilen ham maddeler işlem sonucunda birbirinden kolayca ayırt edilmez.

Artık birleşik olan yeni bir malzemenin ham maddeleri, birbirlerinin zayıf yönlerini kapatmak için ve benzersiz başka yeni özellikler göstermek için beraber çalışırlar.

Çoğu kompozit iki ana malzemeyi içerir. Bu ana malzemelerden birisi matris adı verilen yani bağlayıcı maddedir. Takviye veya taşıyıcı adı verilen diğer ana maddeyi bir arada tutmaya yararlar.

Kompozit sanayinde özgü üretim , işleme ve uygulama metodları başta olmak üzere tüm Kompozit sektörünü kapsayan etkinlikler içeren, Ham Madde Tedarikçileri, Kompozit Yarı ve Ara Ürün Üreticileri , Kompozit Nihai Ürün Üreticileri, İşleme Teknolojileri Sunan Firmalar ,Makine Üreticileri, Ekipman Tedarikçileri, Tüketim Malzemeleri Üreticileri , Tasarım Hizmetleri ve Simülasyon Servisleri sunan firmaların katıldığı AVRASYA KOMPOZİT FUARI 'nı LİTERATÜR KİMYA sponsorluğunda ziyaret ettik. Çeşitli panellerle desteklenen Fuar'da biz de yerimizi aldık. BAUN SAVTEK olarak  BAKOMER'e, Prof. Dr. Sare ÇELİK ve Arş. Gör. Türker TÜRKOĞLU 'na katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Ek Bina Makine Mühendisliği Bölümü 10145 Altıeylül / Balıkesir

makine@balikesir.edu.tr