Otomotiv Teknolojisi Programı tarafından "Üniversite ve Sanayi İşbirliği" konulu çevrimiçi seminer düzenlendi.

2020-2021 Eğitim- Öğretim yılı çevrimiçi etkinlikleri kapsamında Balıkesir Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü “Üniversite ve Sanayi İşbirliği” konulu bir çevrimiçi seminer düzenledi. Moderatörlüğünü Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Öğr. Gör. Mehmet ÖZER’ in yaptığı seminere, Balıkesir TÜV TÜRK 2 K Marmara Bölge Koordinatörü İlkin KEKEÇ ve TÜV TÜRK 2 K Balıkesir Merkez İstasyon Amiri Furkan CAN konuşmacı olarak katıldı. Seminere Müdür Yrd. Engin BOZACI, Dr. Ör. Üyesi Fatmagül TOLUN, Öğr. Gör. Berna İMREK ile bölüm öğrencileri katıldı.

Seminerde, TÜV TÜRK 2 K Araç Muayene İstasyonu ve Balıkesir Üniversitesi arasında 2015 yılında imzalanmış olan protokol gereğince yaratılmış istihdam kapasitesine değinildi. Ayrıca araç muayene hizmetleri kapsamında istihdam edilebilecek teknik personelde bulunması gereken vasıflara değinildi. Yine bu protokol kapsamında hem içinde bulunduğumuz yıl, hem de gelecek yıllarda da öğrencilerimizin istihdam fırsatından yararlanabileceğine vurgu yapıldı. TÜV TÜRK 2 K Araç Muayene istasyonu yönetiminde bulunan diğer illerde istihdam edilecek öğrencilerimizin barınma problemlerine dair sunulacak çözüm imkânları dile getirildi. Başta TÜV TÜRK 2 K Bölge Koordinatörü İlkin KEKEÇ bey ve TÜV TÜRK  Balıkesir Merkez İstasyon Amiri Furkan CAN bey çalışmak niyetinde olan öğrencilerimizi istasyona davet ederek daha detaylı bilgi verip bir iş mülakatı yapabileceklerini ilettiler.

Seminer, bölüm öğrencilerinin konu hakkındaki sorularının yanıtlanmasının ardından konuşmacılara teşekkür ile sona erdi.