"Biokütle Yenilenebilir Enerjisi ve Sıfır Atık” konulu çevrimiçi seminer düzenlendi.

2020-2021 Eğitim-Öğretim bahar yılı çevrimiçi etkinlikleri kapsamında Balıkesir Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü "Biokütle Yenilenebilir Enerjisi ve Sıfır Atık” konulu çevrimiçi seminer düzenledi. Seminer yöneticiliğini Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatmagül TOLUN’un yaptığı seminere, konuşmacı olarak Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün DEMİR katıldı. Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Mustafa ÖZSARI'nın açılış konuşmasıyla başlayan seminere Yüksekokulumuzdan çok sayıda Öğretim Elemanı ve öğrenciler katıldı.

Seminerde; Prof. Dr. Ergün DEMİR sıfır atık, döngüsel ekonomi, biokütle enerjisinin tanımı, biokütle enerjisinin üretiminde kullanılan kaynaklar, biokütle çevrim teknolojileri, biokütle enerjisinin kullanım alanları, biokütle enerjisinin avantaj ve dezavantajları, elektrik enerjisi elde edilmesinde ve bioyakıtların elde edilmesinde biokütle kullanımı konularında bilgilerini paylaştı. Ayrıca; Balıkesir Üniversitesinin proje ortağı olarak yer aldığı, Prof. Dr. Ergün DEMİR’in Üniversite Koordinatörü ve Dr. Öğr. Üyesi Fatmagül TOLUN’un da araştırmacı olarak görev yaptıkları, “Zero-Waste: Avrupa’da Sıfır Atık Döngüsel Ekonomi Konsepti Kapsamında Yetişkin Becerilerinin Geliştirilmesi” başlıklı AB Erasmus+ KA204 Yetişkin Eğitimi İçin Stratejik Ortaklık projesi de tanıtıldı.

Seminer konu ile ilgili soru cevap bölümü ve teşekkür konuşmaları ile sona erdi.