Halk Sağlığı Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Öğrencileri Çevre ve İş Sağlığı Teknik Gezisinde

Halk Sağlığı Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans Öğrencileri Halk Sağlığı Hemşireliği dersi kapsamında Doç. Dr. Celalettin ÇEVİK danışmanlığında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama tesisi, İçme Suyu Arıtma Tesisi, Bigadiç Atıksu arıtma tesisi ve ETİ Maden Bor İşletme Müdürlüğüne halk sağlığının uygulamalı alanları olan çevre ve iş sağlığı yönünden ziyarette bulundu.

Katı Atık Depolama tesisinde atıkların bertarafı, sıfır atık, sürdürülebilir atık yönetimi konuları düzenli katı atık enerji üretim tesisi, depolama sahası, tıbbi atık ve geri dönüşüm sahaları yerinde incelendi.

İçme Suyu Arıtma Tesisinde içme suyunun arıtılma aşamaları, su tüketimi, suların denetimi konuları konuşuldu. Temiz içme suyuna erişimin halk sağlığı yönünden önemi vurgulandı.

Bigadiç Atıksu arıtma tesisinde, evsel ve endüstriyel atıksuların arıtımı, atıksu arıtma süreçleri tesisin, çevre sağlığına katkıları değerlendirildi.

ETİ Maden Bor İşletme Müdürlüğünde yetkilerle birlikte maden, madenin ülke ekonomisine etkisi, çevre ve iş sağlığı yönünden yapılanlar, iş sağlığı güvenliği hizmetleri Soma, Tülü ocaklarında, iş sağlığı güvenliği biriminde konuşuldu.

Teknik gezi, ziyaretler sonrası soru cevaplar ve toplumun sağlığını koruyup geliştirme yönünden yapılanlar kapsamında değerlendirilerek son buldu.

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık Binası Çağış Yerleşkesi BALIKESİR

sagbilen@balikesir.edu.tr